Menu Premium

‘Zelda: Breath of the Wild mist de Nintendo Switch launch’

Karim Shehata 15/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat The Legend of Zelda: Breath of the Wild al twee keer is uitgesteld, gingen we er eigenlijk blind van uit dat de game samen met de Nintendo Switch in maart 2017 zal gaan uitkomen. Een vergelijkbare release met Twillight Princess dus, die met de release van de Wii uitkwam op de Wii en de GameCube. Toch lijkt het erop dat we opnieuw langer dan verwacht kunnen gaan wachten op deze Zelda-game.

Gisteravond heeft Emily Rogers, een zeer betrouwbare Nintendo-blogger, in een blog laten doorschemeren dat de lokalisatie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild niet helemaal lekker verloopt. In september kwam Nintendo er volgens haar achter dat de localisatie een flinke pain in the ass zou gaan worden, omdat de game zo groot is, dat er immens veel moet worden vertaald. Naar verwachting is dit proces in december afgerond, maar dan moet de game nog 4 tot 6 maanden intern getest worden. Nintendo wil de game namelijk zo bugvrij mogelijk uitbrengen.

De Engelse website Eurogamer heeft exact hetzelfde gehoord van bronnen, waardoor dit verhaal extra lading krijgt. Volgens Emily Rogers is het nu veel denkbaarder dat we pas in de zomer of de herfst van 2017 aan de slag kunnen gaan met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Probeer dit bericht echter even met een korreltje zout te nemen, voordat je besluit in janken uit te barsten.

Bron: Emily Rogers (Arcadegirl64)Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch