Menu Premium

Nintendo kondigt geheel onverwacht de New Nintendo 2DS XL aan

Maarten van Steijn 28/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar in oktober 2013 de Nintendo 2DS te verkrijgen was, is vandaag een aankondiging van de New Nintendo 2DS XL uit de lucht komen vallen. De nieuw handheld gaat een aardig maatje groter worden en brengt meteen drie nieuwe games met zich mee.

De New Nintendo 2DS XL gaat dus vergelijkbaar zijn met de grotere broer van de 3DS, de 3DS XL. Wel gaat de 2DS wat lichter in gewicht zijn en zal de console geen 3D ondersteuning bieden. Onder de motorkap krijgen we ook wat veranderingen ten opzichte van de orginele Nintendo 2DS.  De processorsnelheid gaat namelijk bijvoorbeeld iets opgekrikt worden.

Met deze aankondiging, zijn er ook drie nieuwe games onderweg. Zo krijgen we een nieuwe Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? Ook de games Hey! Pikmin en Miitopia liggen in de pijpleiding. Dat Nintendo er dus nog geen gras over hun handhelds wilt laten groeien sinds de Switch in de schappen ligt, hebben ze eerder ook al aangegeven.

Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze de console niet meteen in verschillende kleuren op de markt zouden brengen. De console is dan ook te verkrijgen in een combinatie van zwart/turkoois of wit/oranje:

1

De New Nintendo 2DS XL zal op 28 juli gaan verschijnen in Europa, op de gelijktijdige datum van de drie bovengenoemde games. Frisse, nieuwe keuzes in games dus bij launch!

Had jij stiekem altijd al gehoopt op een XL versie van de 2DS? Laat het achter in de comments.

Bron: eurogamer.net

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch