Menu Premium

De 3DS en Switch gaan naast elkaar bestaan volgens Nintendo

Jeroen Wiersma 16/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Switch domineert sinds vrijdag het nieuws wat betreft gaming. Niet gek, omdat Nintendo ons flink wat had te laten zien met een rappe releasedatum van 3 maart, terwijl ze nog veel niet verteld hadden. Uit een interview met de baas van de Amerikaanse tak van Nintendo wordt ook het één en ander duidelijk. Meest opvallend: de 3DS en Switch gaan naast elkaar bestaan.

Reggie Fils-Aime gaf in een interview met Wired aan dat de 3DS een lang leven voor zich heeft. Dit zou vooral komen doordat de Switch in de kern toch een thuisconsole is en daar de meeste nieuwe content op verschijnt, en de 3DS heeft al een enorme hoeveelheid beschikbare games en gaat ook nog enkele nieuwe games krijgen die een sleutelrol zullen spelen. Omdat ze eerder twee systemen naast elkaar hebben ondersteund, heeft Reggie er ook wel vertrouwen in dat nu goed te kunnen doen.

Daarnaast verhelderde Reggie ook een belangrijk punt over de gratis maandelijkse klassieker inbegrepen bij de Nintendo Switch Online Service. Het zal niet precies zo werken als bij PS Plus, dus niet één maand lang gratis beschikbaar en eenmaal gedownload blijvend beschikbaar zijn. Je zult de NES- of SNES-game een maand lang gratis kunnen spelen. Daarna zul je om de game te kunnen spelen deze moeten aanschaffen.

Om af te sluiten nog wat positief nieuws over Virtual Console titels. Reggie hint naar korting op titels als je deze eerder al hebt gekocht op de Wii of Wii U. Hoe dat er precies uit moet gaan zien doet de Nintendobaas niet uit de doeken, maar hij belooft wel binnenkort met meer informatie te komen. Geloof jij in het naast elkaar bestaan van de Switch en de 3DS? En wat zijn dan de games die nog gaan verschijnen en die sleutelrol moeten spelen?

Bron: Videogamer en VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch