Menu Premium
Loading...

Nintendo kondigt de Nintendo 2DS aan

Gamekings Redactie 28/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tussen al het geweld was zich afspeelt tussen Microsoft en Sony zou je bijna Nintendo vergeten. Deze Japanse ontwikkelaar en uitgever komt vaak verrassend uit de hoek, net als nu. Nintendo kondigt de Nintendo 2DS aan, ofwel een nieuw handheld device in de 3DS-serie.

Ja je leest het goed, de Nintendo 2DS en dat is absoluut geen typefout. Eigenlijk is de 2DS het beste te vergelijken met een Nintendo 3DS, alleen dan zonder de 3D-mogelijkheid. De console heeft een hoekige vorm en ziet er een beetje uit als een stuk taart. De 2DS is volledig compatible met alle 3DS- en DS-games, dus je kan gewoon al de games die je al hebt blijven spelen. De twee schermen die zich bevinden op de 2DS zijn even groot als die van de 3DS, maar zullen niet meer in 3D afspelen. De camera’s die op de 2DS zitten zullen echter wél in 3D kunnen filmen en foto’s kunnen maken. Al je foto’s worden opgeslagen in een aparte geheugen kaart, zo kan je de foto’s overal mee naartoe nemen. Pokemon X and Y, de nieuwste telg van Nintendo, zal alleen speelbaar zijn op de 3DS-serie, dus ook op de 2DS. De Nintendo 2DS zal verkrijgbaar zijn in rood of blauw en is goedkoper dan zijn voorganger de 3DS en de 3DS XL. Hierdoor zou het zomaar kunnen zijn dat dit voor veel gamers aantrekkelijker is. Ook is het zoals we gewend zijn mogelijk je games te downloaden. Online spelen met vrienden is natuurlijk ook mogelijk.

Nintendo probeert zijn plaats in de handheld game-wereld vast te houden en met dit nieuws lukt dat ze zeker. De Nintendo 2DS zal op 12 oktober uitkomen in Amerika en Europa. Verrassend is dat er over een release in Japan nog niks is genoemd. Waarschijnlijk is de keuze door Nintendo gemaakt om de kosten te drukken. De 3D-mogelijkheid eruit slopen zal de productiekosten drukken, waardoor de 2DS goedkoper kan zijn dan z’n grote broer. Denk je dat dit jou over de streep kan trekken?

Nintendo kondigt de Nintendo 2DS aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch