Menu Premium

Nintendo had zomaar Minecraft voor de Nintendo 64 kunnen maken

Froukje Planken 12/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In het traject voorafgaande aan de release van de allereerste Mario game voor iPhone, Super Mario Run, is Nintendo de game natuurlijk volop aan het promoten. Vorige week heeft legendarische gamemaker Shigeru Miyamoto zijn gezicht al laten zien tijdens de Tonight Show van Jimmy Fallon. En tijdens een uitgebreid en open interview met Glixel praat Miyamoto over veel zaken. Opvallend en opmerkelijk is wat Miyamoto te zeggen heeft over Minecraft. Hij geeft namelijk aan dat Nintendo zomaar Minecraft had kunnen maken voor de Nintendo 64.

Tijdens het interview, die hier in zijn volledigheid te lezen is, geeft de maker van onder andere Mario, Pikmin en Donkey Kong aan dat hij Minecraft een interessante game vindt en hij sterk het gevoel heeft dat ze bij Nintendo zelf zo’n soort game hadden kunnen en moeten maken. Sterker nog: er zijn destijds voor de Nintendo 64 veel experimenten gedaan met games en designs vergelijkbaar met Minecraft.

Je zou je kunnen afvragen waarom zo’n game uiteindelijk niet is uitgekomen op een Nintendo console en Miyamoto komt zelf met het antwoord hierop: Nintendo leek destijds niet goed te weten hoe ze de ideeën van het bouwen in een volledig open wereld konden vertalen naar een aansprekende ‘game’ met een doel en een eind. Terechte twijfels en terughoudendheid, want veel mensen weten nog steeds niet goed wat de ‘game’ Minecraft nou zo leuk maakt.

Een Minecraft-achtige game op een Nintendo 64 was er dus bijna geweest. Een populair gebleken genre op een populaire console. Dat had toch zeker een hit moeten worden? Wat denk jij, laat het ons weten in comments.

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch