Menu Premium

Nintendo doet niet mee met de wapenwedloop van Sony en Microsoft

Dansky 03/02/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er bestaan in deze wereld een hele hoop wedlopen. Je had natuurlijk de Koude Oorlog een tijd geleden; een wapen wedloop. Je hebt een atletiek wedloop, daarin lopen mensen om het hardst. En in 2022 hebben we de Opkoop Wedloop. Het begon eigenlijk vorig jaar al met Microsoft die Zenimax/Bethesda opkocht. Dit jaar kwam daar Activision nog bij. En nu Sony Bungie heeft opgekocht gingen alle ogen naar Nintendo. Gaan zij ook mee doen met deze wedloop? Als het aan Nintendo ligt is het antwoord ‘nee’.

Switch breekt met patroon van vorige consoles

En heel eerlijk, waarom zouden ze? De Switch is een ongekend succes. En dat na de, toch wel, misser van de Wii. De Switch doet het zelfs zo goed dat het, het patroon doorbreekt wat de Nintendo consoles altijd hadden. Na het zesde jaar, zo zegt directeur Shuntaro Furukawa, begint er vaak een daling in te zetten. De Switch begint nu zijn vijfde jaar en de prognose is enorm positief. Logisch ook, want de Switch is in tegenstelling tot de Xbox Series X/S en de PlayStation 5 wél gewoon te krijgen. En met Zelda: Breath of the Wild 2 op komst, en natuurlijk alle top-tier titels die al te spelen zijn, zit de Switch er warmpjes bij.

“Nintendo zal altijd Nintendo blijven”

Verwacht dan ook geen grote aankopen van de kant van Nintendo zo zeggen analisten. Eén zo’n analist is Serkan Toto, een analist uit Tokyo. Hij volgt Nintendo al jaren en hij zit het niet gebeuren dat er een grote acquisitie aan komt.

“I really have a hard time imagining which of the big ones they could even be interested in buying. Nintendo will always stay Nintendo. The company has always relied on first-party games, and I don’t see any reason why they should change.”

En blijkbaar heeft de analist het bij het goede eind. Meedoen met de Opkoop Wedloop hoeft volgens Furukawa helemaal niet. Met het gigantische succes van de Switch heeft Nintendo ervoor gekozen om meer kantoorpanden neer te zetten waar game development lekker intern kan blijven. Daarnaast gaat het ook om het Nintendo DNA volgens Furukawa:

“Our brand was built upon products crafted with dedication by our employees, and having a large number of people who don’t posses Nintendo DNA in our group would not be a plus to the company,”

Niet dat Furukawa tegen aankopen is. Maar hij ziet het gewoonweg niet gebeuren met de manier hoe alles nu verloopt. Wat dat betreft volgen Furukawa en kornuiten vooral het advies van Fleetwood Mac. They can go their own way. And they also will.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch