Menu Premium

Nieuwe Sonic wordt in februari onthuld volgens een gerucht

Gamekings Redactie 24/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Sonic wordt in februari onthuld volgens een gerucht dat is opgesteld door Sonic Stadium. Een zeer gedetailleerd gerucht, zo blijkt, want verschillende bronnen dicht bij het vuur zijn niet te zuinig geweest met details.

De game, voorlopig nog zonder naam, verschijnt op de Wii U, PlayStation 3, Xbox 360, PC, 3DS, PS Vita en de next-gen consoles. Alle versies zijn, behalve in grafisch vertoon, identieke games. Uitzondering op de regel is de 3DS, een versie die wederom een Sonic Rush-achtige gameplay heeft.

De succesvolle trend van Sonic Unleashed, Sonic Colours en Sonic Generations wordt doorgezet, wat betekent dat er lustig geschakeld wordt tussen 3D aktie en 2D side-scrolling. Er zijn opnieuw meerdere routes te nemen in elke stage, maar dit concept wordt nu stevig uitgediept. Verschillende routes leiden nu namelijk naar verschillende exits, die op hun beurt de deur open zetten naar verschillende nieuw levels. Alle mogelijke ritten die je zo door de game kunt nemen wijzen uiteindelijk wel naar Rome, want het laatste level is voor iedereen dezelfde. De ontwikkelaars zijn op deze manier druk bezig met twintig nieuwe stages, en daar bovenop komen dan nog de boss-levels.

De vermoeiende vriendjes van Sonic zijn ook terug, maar gelukkig komen er geen nieuwe bij. Wel wordt hun rol groter dan in Sonic Generations, want er wordt teruggegrepen op de manier waarop ze in Sonic 3 & Knuckles en de Sonic Advance series zijn ingezet. Dit betekent dat alle personages speelbaar zijn, en op hun eigen unieke wijze door een stage heenkomen. Voor de één wordt een stage er een stuk makkelijker van, terwijl het met andere personages moeilijker of zelfs onmogelijk wordt om bepaalde hordes te nemen.

De game verschijnt volgens de bronnen in de herfst van dit jaar, uiterlijk in de winter. Maar we weten natuurlijk helemaal niks zeker voordat SEGA zelf via officiële kanalen deze verhalen bevestigt danwel definitief ontkracht. Misschien is 2 februari daar de datum voor, van oudsher door SEGA omgedoopt tot ‘hedgehog day’ (in Amerika is het dan namelijk ‘groundhog day’). In het verleden hebben ze deze dag vaker aangegrepen om fans van Sonic lekker te maken met nieuwtjes en teasers.

De Sonic-franchise heeft over de jaren zowel liefhebbers als haters ruim van ammunitie voorzien om hun gevoelens uit te dragen. Toch lijken de liefhebbers met de recente delen opnieuw aan het langste eind te trekken. Mogen we jou ook tot deze schare rekenen, of had jij het verhaaltje van de blauwe egel al liever lang geleden uit geblazen?

  Nieuwe Sonic wordt in februari onthuld volgens een gerucht

Nieuwe Sonic wordt in februari onthuld volgens een gerucht

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch