Menu Premium

Nieuwe details van Dragon Age: Inquisition bekendgemaakt

Karim Shehata 03/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de games die eind dit jaar hoge ogen moet gaan gooien, is Dragon Age: Inquisition. De game, die ontwikkeld wordt door BioWare, moet de nare nasmaak van het vorige deel in de Dragon Age-franchise zien weg te spoelen. Hoe dat precies gaat gebeuren weten we pas eind 2014, maar we krijgen nu alvast een voorproefje van het bedrijf. Er zijn namelijk nieuwe details van Dragon Age: Inquisition bekendgemaakt door BioWare.

Deze nieuwe details komen uit een interview van OXM met producer Cameron Lee. Het blad vroeg onder meer naar de veranderingen wat betreft de personages, de eventuele link wat betreft gameplay met de Mass Effect-franchise en het toevoegen van een eventuele multiplayer-modus. Over het eerstgenoemde onderwerp wil Lee niet al teveel kwijt, al zegt hij wel dat hoofdpersonages Cassandra en Varric elkaar een stuk beter kennen dan in Dragon Age 2. Wel kun je nog steeds zeer opmerkelijke gesprekken verwachten tussen de twee personages. Daarnaast kun je van alle overige personages in de titel ook verwachten dat zij ieder een heel herkenbare persoonlijkheid hebben, waardoor de gesprekken tussen überhaupt alle personages een stuk interessanter worden dan in de vorige delen.

Volgens producer Cameron Lee is er niet echt een band met de Mass Effect-franchise, iets wat de journalist van het eerdergenoemde blad wel dacht te zien in Dragon Age: Inquisition. “Het is interessant dat je deze conclusie trekt, maar dat is niet echt het geval”, aldus Cameron Lee. De producer geeft aan dat je in de Mass Effect-franchise altijd al wist wie de vijand was, terwijl je in Dragon Age: Inquisition nog weleens tegen verrassingen aan kunt lopen. Ook werd er gevraagd naar de strategische kant van de RPG. “Ik denk dat we het punt hebben bereikt met de apparaten die nu op de markt verkrijgbaar zijn, dat we ons nog meer kunnen focussen op het introduceren van meerdere en andere gameplay-elementen. Strategie, tactieken, Keeps en dergelijke ga je dus terugzien in Dragon Age: Inquisition.”

Daarnaast werd er gevraagd naar de eventuele multiplayer-modi die de game kan gaan bevatten, aangezien BioWare multiplayer designers heeft aangenomen. “Ik heb geen idee wie waarvoor wordt aangenomen, maar het is zeker iets wat we overwegen voor Dragon Age: Inquisition. In Mass Effect waren de multiplayer-modi zeer goed en leuk uitgewerkt, dus we zullen zien”, aldus Lee.

De man kon echter op vele andere onderwerpen, zoals Skill Trees, details over de eventuele multiplayer en of de game eventuele exclusieve features heeft op de Xbox- of PlayStation-platformen, weinig kwijt. De tijd zal het ons dus moeten leren, maar we weten nu in ieder geval wel meer over Dragon Age: Inquisition. De game verschijnt eind dit jaar voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC.

Nieuwe details van Dragon Age: Inquisition bekendgemaakt

Nieuwe details van Dragon Age: Inquisition bekendgemaakt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch