Menu Premium

Nieuwe details van Assault Android Cactus onthuld voor PS4 en PS Vita

Karen Koch 11/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Assault Android Cactus is de nieuwe game van de Australische indie-ontwikkelaar Witch Beam. De game is momenteel in Early Access-vorm op de PC verkrijgbaar, maar komt ook naar consoles toe. Het team dat slechts drie man sterk is, heeft de console-versie van de game een tijdje terug al aangekondigd, maar nu zijn er nieuwe details van Assault Android Cactus onthuld voor PS4 en PS Vita, waaronder ook de verschillende karakters waarmee gespeeld kan worden.

De game is een arena-shooter waarbij de acht verschillende personages allemaal twee soorten wapens bezitten. Een primaire die je lekker kan spammen zonder zorgen en een secundair wapen die een cooldown heeft, en daardoor dus niet misbruikt kan worden. De ontwikkelaar heeft vandaag ook bekendgemaakt wie de karakters allemaal zijn en misschien nog wel belangrijker, welke wapens ze allemaal hebben.

Ze beginnen met het voorstellen van Cactus, wiens naam ook in de titel van de game zit, die een machine gun en een flamethrower in haar bezit heeft. Holly gebruikt Homing Missiles en een aanval die Cannonball heet, terwijl Lemon juist een spreadshot gebruikt en Rocket Launchers als secundair wapen bewaart. Coral heeft een shotgun en een plasmaveld dat kogels tegenhoudt, Starch is trotste eigenaar van een Laserbeam en Heatseeking Micromissiles. Aubergine is een beetje apart want zij heeft geen geweer, maar een vechtend robotje en als secundair wapens een Singularity Creator. Shiitake heeft een Railgun en Propellor-mijnen, en tot slot is er nog Peanut die magma kan schieten of een Giga Drill kan gebruiken.

De karakters zijn dus lekker divers qua wapens, waardoor er ook verschillende manieren zijn om door de game heen te komen. Ook kan men lokale co-op spelen voor nog meer variatie in de gameplay. De PlayStation 4 en PS Vita-versies van Assault Android Cactus hebben nog geen releasedatum. De PC-versie van de game is al te verkrijgen, maar dan wel in Early Access-vorm. Assault Android Cactus zal ook naar de Wii U komen, maar daarover heeft Witch Beam nog geen verdere informatie gegeven.

Nieuwe details van Assault Android Cactus onthuld voor PS4 en PS Vita

Nieuwe details van Assault Android Cactus onthuld voor PS4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch