Menu Premium

Nieuwe Call of Duty komt najaar 2021 uit en is echt next-gen

JeffreyHage 05/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sledgehammer neemt dit jaar het stokje voor de nieuwe Call of Duty over van Treyarch dat Cold War voor haar rekening heeft genomen. Nu is het dus aan de meest onbekende van de drie om Call of Duty 2021 naar eebn succes te stuwen. Er gingen de laatste tijd wat geruchten dat het nieuwe deel 2021 niet zou gaan halen. Maar dat geroezemoes kan nu genegeerd worden. Tijdens presentatie van de jaarcijfers deelde Activision mee dat de game staat gepland om deze herfst uit te komen. De geruchten over Call of Duty’s uitstel mogen dus de prullenbak in. Als Activision zich uiteraard aan hun belofte houdt.

Het gebruikelijke recept

Activision Blizzard heeft nog niet al te veel details vrijgegeven over de nieuwe game. Maar als we de hints van Activision mogen geloven wordt het ’t bekende recept. Een actievolle singeplayer, een uitgebreide multiplayer en een co-op component, aka Spec Ops. Meer nieuwswaardig is dat de nieuwe titel echt voor de next gen consoles gemaakt wordt. Zaken als de DualSense adaptive triggers van de PS5 en de Quickresume van de Xbox zijn dus bruikbaar.  En je moet het ook in de battles gaan zien. De laatste ‘echte’ Slegdehammer titel is overigens al even geleden. Dat was Call of Duty WWII uit 2017 waarna Sledgehammer vooral assistent speelde met Warzone en Modern Warfare. Daar zal ongetwijfeld een reden voor zijn geweest.

Details zijn schaars

Echte details over de nieuwe CoD zijn dus schaars. Wat wel duidelijk is, is dat Warzone here to stay is. Warzone wordt geïntegreerd in de nieuwe 2021 Call of Duty, waarmee de Battle Royal mode gaat blijven en de nieuwe CoD hier rondom gebouwd gaat worden. Er zijn geen details over hoe dit gedaan gaat worden, maar het is wel duidelijk dat de geruchten van het uitstellen van de game naar 2022 de prullenbak in mogen. De game komt volgens Activision hoe dan ook deze herfst uit. Meestal is dit tussen oktober en november, zodat je met het eind van het jaar weer los mag.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch