Menu Premium
Loading...

Nieuwe trailer van puzzle adventure game Rime

Froukje Planken 04/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hadden al een tijd niets gehoord van de puzzle adventure game Rime, maar er zijn eindelijk nieuwe beelden getoond van de game. Tijdens de Gamescom van 2013 werd Rime voor het eerst aangekondigd en maakte het veel mensen nieuwsgierig door de puzzel-gameplay en unieke grafische stijl. Nu heeft de Spaanse ontwikkelaar Tequila Works nieuwe beelden getoond in een re-reveal trailer en aangekondigd dat de game zal verschijnen op PS4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

Aanvankelijk zou Rime alleen uitkomen op de PlayStation 4 en werd de game omschreven als een indie pareltje van Sony. Tequila Works kreeg begin 2016 echter de rechten op de game terug na ruim 2,5 jaar ontwikkeling bij Sony en nu blijkt de game geen PS4 exclusive meer.

Rime is een open wereld adventure en puzzelgame. In een single-player avontuur speel je een jongen die als schipbreukeling is aangespoeld op een mysterieus eiland. Als speler moet je de vele challenges zien te overwinnen en geheimen van het eiland weten te ontcijferen.

Op het eerste gezicht lijkt de game een kruising van Ico en The Witness. De vergelijking met The Witness is makkelijk te maken (ook een puzzelgame op een eiland) en het ontwerp van het hoofdpersonage heeft wel wat weg van Ico. De game lijkt echter ook hevig geïnspireerd door The Legend of Zelda met zijn kleurrijke grafische stijl en mooie vergezichten.

Rime zal in mei 2017 verschijnen. Kijk jij uit naar deze game en wat zijn je verwachtingen? Laat het weten in de comments!

Bron: Polygon

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch