Menu Premium

Niantic gaat na Pokémon GO aan de slag met Nintendo’s Pikmin

Alex 23/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het bedrijf achter het succesvolle Pokémon GO komt later dit jaar met een nieuwe app. Deze keer laten zij echter de alom bekende Pocket Monsters even links liggen en gaan aan de slag met andere gekleurde beestjes. Niantic gaat namelijk een mobile game maken met Nintendo’s Pikmin in de hoofdrol.

Niantic doet het met Nintendo

Het bedrijf bracht dit nieuws naar buiten via een bericht op hun website. Niantic is een samenwerking aangegaan met Nintendo om zo hun geliefde personages tot leven te wekken met hun Augmented Reality-technologie. In Pokémon GO moet jij als speler de wijde wereld in trekken om zo alle Pokémon te vangen die je in de game tegenkomt. De Pikmin-game zal net iets anders in elkaar gaan steken dan wat wij gewend zijn van de Pokémon variant. De focus van deze aankomende app is dat mensen worden aangemoedigd om te gaan wandelen en om dit aantrekkelijker te maken. Zo laat het bericht op de website weten.

“To kick off the partnership, Niantic and Nintendo are developing an app based on the Pikmin franchise. The app will include gameplay activities to encourage walking and make walking more delightful.”

Helaas nog weinig details

Verdere details heeft Niantic echter nog niet bekendgemaakt over deze nog naamloze Pikmin-titel. De game zal worden ontwikkeld door Niantic Tokyo Studio en zal later dit jaar moeten gaan verschijnen. In de aankomende maanden zal het bedrijf meer details vrij gaan geven omtrent deze game. Mocht je nu al enthousiast zijn geworden; je kan jezelf alvast registreren via deze website.

Zit jij de wachten op een AR-game wat volledig in het teken staat van Pikmin? Of kunnen deze gekleurde beestjes voor jou de spreekwoordelijke boom in? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch