Menu Premium

Nederlandse studio maakt exclusieve survival game Abandoned voor PS5

JeffreyHage 08/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kent u Blue Box Game studios? Nee, wij ook niet. En toch is deze Nederlandse studio sinds gisteren wereldnieuws. Deze onbekende Hollanders hebben op donderdag namelijk de survival sim Abandoned voor de PS5 gepresenteerd. De game komt later dit jaar exclusief naar Sony’s finest en heeft nu al een heuse trailer! Wat voor moois mogen we verwachten van deze Leidenaren?

Een first person survival shooter

Aan grafische pracht en praal is in ieder geval geen gebrek bij Abandoned. In de game op de PS5 speel je het verhaal door de ogen van Jason Longfield. De beste man is achtergelaten (lees: Abandoned) en herinnert zich niets meer van waar hij is en hoe hij is er in gekomen. Als Longfield kom je erachter dat je gekidnapt bent en moet vechten om te ontsnappen. Klinkt als een bekend recept dus! Daarnaast kom je ook voor vele morele keuzes te staan die het karakter van Longfield gaan beïnvloeden. Het spel is realistisch en dus gaat het afvuren en richten van wapens vrij langzaam. Je moet tactisch te werk gaan om te overleven. De game heeft de neiging om je op je tenen te gaan laten lopen en continue on edge te laten zijn. Elke keuze die je maakt kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Benieuwd naar wat de mensen van Blue Box Game Studios tot nu toe in elkaar hebben gesleuteld? Kijk dan naar de reviel teaser hieronder!

Neerlands trots

Het is uiteraard niet voor het eerst dat een Nederlandse studio intensief samen gaat werken met Sony. Zo hebben we eerder natuurlijk mogen genieten van de Killzone-serie en Horizon Zero Dawn van het Amsterdamse Guerrilla Games. Nu is het dus de beurt aan Blue Box (niet te verwarren met EA’s Black Box) om hun bijdrage te leveren. De game belooft in ieder geval naast het eerder genoemde plot ook grafisch alles uit de kast te halen. Met 4K/60FPS, 3D audio en haptic feedback. Klinkt toch goed!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch