Menu Premium

!@#$% over Game Pass en het einde van de Killzone franchise

12/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is dinsdag en je weet wat dat inhoudt: JJ en Boris gaan lekker los op de game-industrie. Het is namelijk tijd voor een verse !@#$%. In deze editie hebben JJ en Boris het onder andere over de Game Pass, Cyberpunk 2077, PS5 en het mogelijke einde van de Killzone-franchise plus meer.

‘Microsoft zet (noodgedwongen) in 2021 vol in op de Game Pass’

Vorige week hadden JJ en Boris het over Game Pass en Ubisoft en vandaag komt aan dat verhaal een staartje. We weten dat Microsoft een deal heeft met EA en dat er mogelijk een deal met Ubisoft komt. Maar nu schijnt het dat Microsoft met zo’n beetje iedere grote publisher in gesprek is gegaan over potentiele partnerschappen. Het ziet er┬ádus naar uit dat Microsoft al hun chips op Game Pass zet. En dat is niet zo gek aangezien hun service het ontzettend goed doet. Het zou dus wel eens kunnen dat er binnenkort meer dingen aangekondigd worden voor de Game Pass.

Een Nederlands slachtoffer

Jarenlang was de Killzone-franchise het antwoord van PlayStation op de Halo- en Gears-franchise. We kunnen met 100% zekerheid zeggen dat Killzone nooit de glorie heeft weten te bereiken die Halo wel ten deel kwam. Maar ondanks het mindere succes van de Nederlandse shooter, vulde de franchise wel op waardige wijze een leegte op de PlayStation console. Het ziet er echter naar uit dat de Killzone-franchise zijn eind heeft bereikt. En zo gek is dat eigenlijk niet. Guerrilla heeft een aantal jaar geleden een van de beste PS4-games van de afgelopen paar jaar gemaakt met Horizon Zero Dawn. Sindsdien heeft Guerrilla gewerkt aan de PC-versie van de game, is Herman Hulst de baas geworden van Sony Worldwide Studios en wordt er gewerkt aan Horizon: Forbidden West. En dat gekoppeld aan het feit dat www.killzone.com vanaf binnenkort zal leiden naar playstation.com kan erop wijzen dat we geen nieuwe Killzone meer gaan krijgen. Maar waarom dan die vacatures voor mensen die de fps als specialisatie hebben…

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch