Menu Premium

Nederlandse Abbey Games moet alle medewerkers laten gaan

Reilly 06/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse studio Abbey Games verkeert in zwaar weer. De studio zal eind dit jaar, op 31 December, al haar personeel moeten laten gaan. Dit laat de ontwikkelaar weten in een forum post. Alleen de oprichters van Abbey Games zullen door gaan met de studio. Abbey Games is geen onbekende van Gamekings. Bij de release van Reus, Abbey Games’ eerste titel, Reus, was Gamekings bij de studio aanwezig. De tweede game van de studio kon ook op een bezoekje van JJ rekenen.

Godhood

Godhood, mogelijk de laatste game van Abbey Games.

De studio, die gevestigd is in Utrecht, is momenteel bezig met de game Godhood. Godhood is momenteel in Steam Early Access. Voor de ontwikkeling van dit spel had Abbey Games zich tot Kickstarter gewend. De Kickstarter campaign was een succes: Het beoogde doel van €50,000 werd gehaald. In totaal kregen ze €54,376 van de community. Abbey Games zegt dat ze nog steeds werken aan Godhood zodat de game in de eerste helft van 2020 een volledige release kan krijgen. Bovendien krijgen Kickstarter-backers nog steeds de beloofde rewards.

Afgezien van de volledige release van Godhood – en de extra content die daar mee gepaard gaat – zal de studio niet meer in staat zijn om de game van verdere toekomstige content te voorzien. Abbey Games had voorheen de wens om de game nog vele jaren van nieuwe content te voorzien, maar zegt dat dat nu niet meer mogelijk is.

Support voor eerdere games

Reus, Abbey Games’ eerste game.

Abbey Games werd opgericht in 2012 en was voorheen onderdeel van ontwikkelaars-incubator Dutch Game Garden. In de forum post spreekt de ontwikkelaar dan ook van een “end of an era of 8 years”. In die tijd heeft de ontwikkelaars meerdere games ontwikkeld en uitgebracht. In 2013 bracht de studio met veel succes haar eerste game uit: Reus. In Reus heeft de speler de controle over – je raadt het al – reuzen. De speler heeft als doel het land te managen zodat de mensheid in vrede kan leven. Om dit te bewerkstelligen kan de speler oceanen en bergen creëren, dieren tot leven roepen en mineralen in de grond stoppen. Tegelijkertijd moet de speler echter oppassen dat de mensheid niet opstandig wordt.

Renowned Explorers.

Helaas werd dat succes niet herhaald met Renowned Explorers, welke maar 10.000 sales wist te genereren in de eerste maand. In Renowned Explorers gaat de speler de wereld over om schatten te vinden. Dit doet de speler met een zelf-samengesteld team die de speler ook weer moet managen, terwijl de speler ook genoeg geld moet blijven verdienen om volgende expedities te bekostigen. Als gevolg van het gebrek aan sales moest de ontwikkelaar inkrimpen en personeel laten gaan. Het risico dat de studio alsnog helemaal moest sluiten werd afgewend doordat populaire YouTube game criticus TotalBiscuit (overleden in 2018) de game onder de loep nam in een video. De video zorgde voor een verdubbeling van sales voor Renowned Explorers en stelde de studio in staat om alsnog verder te opereren.

Hoewel Abbey Games nu toch weer in zwaar weer is terecht gekomen zal het Reus, Renowned Explorers en Godhood wel blijven supporten. De kans dat er na Godhood nog nieuwe games zullen komen lijkt echter nihil te zijn.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch