Menu Premium
Loading...

Premium: JJ neemt een kijkje bij Abbey Games

02/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Dutch Game Garden in Utrecht is al enige tijd een broedplaats voor Nederlands gametalent. Veel kleine indie studio’s krijgen door dit initiatief de kans tot een zekere mate van groei te komen. Ook Abbey games heeft hiervan gebruik gemaakt. Je zou de jonge developer kunnen kennen van het in 2013 uitgebrachte Reus. De ontwikkelaar probeert games te maken waarbij de speler wat dieper dient na te denken. Benieuwd naar de studio en hun verhaal?Check dan Premium: JJ neemt een kijkje bij Abbey Games!

Het koppie gebruiken

Zoals JJ al meerdere malen heeft aangegeven, houdt hij ervan om ook buiten de Gamekings-redactie items te maken. De Premium-support maakt dit mogelijk, en dus kunnen jullie de komende maanden meer van dit soort items verwachten. In dit item verteld Manuel van Abbey games het verhaal van de nog jonge Nederlandse indie game studio. Er is tegenwoordig een overvloed aan game-gerelateerde studies, maar in de praktijk blijkt het moeilijk dit te vertalen naar een commercieel gezonde industrie. JJ merkt ook op dat de game studies in Nederland wat meer artistiek van aard zijn, terwijl er juist een groeiende behoefte is aan mensen die aan commerciële titels kunnen en willen werken. JJ voelt Manuel dan ook aan de tand en neemt een kijkje in het Abbey games hoofdkwartier in Utrecht!

Wat denken jullie van Abbey Games? Hebben jullie Reus gespeeld, en hoe denken jullie over de ‘intellectuele’ insteek die de studio tracht toe te passen bij het maken van hun games? Is dit iets waar jullie op zitten te wachten, of staat voor jullie nog altijd de factor ‘lol’ voorrop? “Wij maken games voor mensen die het leuker vinden met hun hoofd te gamen dan met hun handen”, zo luidt het statement van Manuel. Benieuwd wat dit nou eigenlijk betekend? Check dan Premium: JJ gaat lang bij Abbey Games!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch