Menu Premium

Multiplayer van Tomb Raider is bevestigd

Gamekings Redactie 02/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na eindeloze speculatie is het nu definitief, want de multiplayer van Tomb Raider is bevestigd. Crystal Dynamics, de studio die vol passie aan Tomb Raider werkt, heeft bevestigd dat Tomb Raider een multiplayer bevat. De multiplayer wordt overigens niet gemaakt door Crystal Dynamics zelf. Zij focussen zich op de single-player van de game.

Crystal Dynamics draagt dit klusje over aan Eidos Montreal, die Deus Ex: Human Revolution onder hun naam hebben en op dit moment ook nog werken aan Thief 4. Opvallend is dat deze studio nog geen ervaring heeft in het ontwikkelen van een multiplayer modus.

Het lag niet echt voor de hand dat Tomb Raider een multiplayer modus zou krijgen en het wordt dan ook een moeilijke klus voor Eidos Montreal. Het is immers een game waarin de single-player centraal staat en de aandacht gevestigd wordt op één karakter: Lara Croft. Er is wel iets bekend over de multiplayer. Een gameshop plaatste eerder al een bericht, wat inmiddels is verwijderd, dat je kan spelen als Lara’s shipmates of de Yamatai’s scavengers. Het zegt voorlopig nog vrij weinig over de multiplayer zelf. Het is in dat opzicht daarom ook meer een gerucht dan een feit.

We zullen moeten wachten op meer info over de multiplayer. Waarschijnlijk gaat die info snel komen, want de game ligt al op 5 maart in de winkels voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Tot die tijd kunnen we alleen maar speculeren. Laten we hopen op een aangename verrassing en een frisse multiplayer ervaring. Maar als het niet voldoet aan de verwachtingen, dan staat er natuurlijk nog altijd een epische single-player op ons te wachten. Zit jij te wachten op een multiplayer component in Tomb Raider? En wat verwacht je te zien/wil je zien in de multiplayer?

Multiplayer van Tomb Raider is bevestigd

Multiplayer van Tomb Raider is bevestigd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch