Menu Premium

Nieuwe video Six Days in Fallujah doet shitstorm meteen weer opwaaien

Jan Johan Beldrok 24/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Amerikaanse developer Highwire Games kondigde een poosje terug aan dat de nogal omstreden shooter Six Days in Fallujah alsnog in ontwikkeling ging. Alsnog, want de game heeft bijna twaalf jaar stil gelegen. Vanwege mega ophef. Six Days in Fallujah werd in 2009 aangekondigd en draaide om de slag in Irak waar bij vele tientallen onschuldige burgers zijn omgekomen. Voor veel gamers en publisher Konami bleek de game te realistisch en dus een brug te ver. Highwire dacht dat de storm anno 2021 wel was gaan liggen, maar de aankondiging van de reboot werd niet unaniem positief ontvangen. En de storm wakkerde in alle hevigheid opnieuw aan toen IGN op dinsdag een exclusieve gameplay video online zette.

Bij elke speelsessie verandert de map Six Days in Fallujah tot in kleinste detail compleet

In deze, zeven minuten durende video wordt de “Procedural Architecture” -technologie getoond. De (best coole) techniek heeft tot doel om een meer authentieke oorlogservaring te bieden. Elke keer als je de game opstart is het hele slagveld, inclusief het interieur van elke woning, opnieuw vorm gegeven.┬áDe nieuwe technologie werd aangedragen door mariniers die in Fallujah vochten.┬áMaps uit het hoofd leren is volgens hen nep. Het opruimen van een onbekend gebouw of een onbekende buurt is beangstigend. Mariniers zeggen op het slagveld elke dag geen idee te hebben wat er gaat gebeuren en dat dit een van de redenen is waarom er zoveel slachtoffers zijn gevallen.

IGN aan schandpaal voor ‘ronkend’ plaatsen video

Veel media en gamers waren pissed off over de video. IGN stelde in een eerder artikel vragen aan andere developers of je dit soort games wel moest maken om vervolgens een week later ronkend te roepen dat ze een world wide exclusive hadden. Waar sta je dan als media? Bij Gamekings is het simpel. We houden niet van op voorhand cancellen. Het is aan de gamer zelf om te bepalen wat je er mee doet en of je de video ‘tof’ vindt. Laat die game maar komen. Als het een eenzijdig pro Amerikaans beeld geeft van de strijd, dan gooien we hem dan wel in het afvalputje.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch