Menu Premium

Monster Hunter Rise krijgt geen cross-save en cross-play

Alex 12/10/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat ooit begon als een Nintendo Switch exclusive, zal binnenkort ook te spelen zijn op de pc. Het gaat hier om de monster-game van Capcom “Monster Hunter Rise”. Met de pc-release dat voor de spreekwoordelijke deur staat (12 januari 2022) komt het Japanse bedrijf mogelijk met slecht nieuws.

Niet te implementeren in Monster Hunter Rise

De pc-versie van Monster Hunter Rise zal namelijk geen cross-save gaan bevatten. Dat wil zeggen dat jouw progressie op de Nintendo Switch niet overgeheveld kan worden naar de pc-variant. Ook het cross-play gedeelte zal niet aanwezig zijn als de game begin volgend jaar op de markt verschijnt. Deze mededeling deed Capcom via het officiële Monster Hunter Twitterkanaal. Het is een functie wat erg leeft onder de fans; zo laten zij weten. Tijdens het ontwikkelingsproces is gekeken naar de mogelijkheden van cross-save en cross-play. Het is echter op dit moment niet haalbaar om deze functies te implementeren, aldus Capcom. Of dit op een later moment wel kan en ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren is nog niet bekendgemaakt.

Jagen op monsters

Monster Hunter Rise is sinds afgelopen maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Het is een action-adventure game waarin jij als speler op jacht gaat naar verschillende monsters. Ten tijde van de release zijn Daan en Jelle aan de slag gegaan met deze titel. Hun bevindingen zijn hier terug te kijken. Is het jammer dat cross-save en cross-play de game niet gehaald hebben? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat deze dan ook vooral achter in de comments.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch