Menu Premium

Minecraft: Story Mode binnenkort voor niemand meer te downloaden

Dennis 02/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mocht je ooit de episodes van Minecraft: Story Mode hebben gekocht maar deze niet meer hebben geïnstalleerd, doe dit dan toch maar weer. Binnenkort zijn deze episodes namelijk niet meer te downloaden.

De ondergang van Telltale Games

In september kregen we het treurige nieuws te horen dat Telltale Games de deuren zou sluiten. Na jaren van tegenvallende verkopen, en het afsluiten van dure licenties, kon Telltale Games hun werknemers niet langer betalen. Een minimale bezetting bleef achter om hopelijk het laatste project af te maken maar daarna was het gedaan.

Dit betekende ook dat veel van Telltale’s games binnen de kortste keren niet meer verkocht konden worden. Er was namelijk geen bedrijf meer over om de licenties van deze games te vernieuwen. De afgelopen weken werden dan ook al verschillende games uit digitale winkels gehaald. En 25 juni is Minecraft: Story Mode aan de beurt.

Minecraft: Story Mode laat het gevaar van digitale games zien

Het opvallende aan deze situatie is dat het niet blijft bij het enkel stoppen van de verkoop. Maar zelfs mensen die de game al gekocht hebben kunnen de game binnenkort niet meer downloaden. Het wordt dan ook aangeraden dat je alle episodes, van zowel Season 1 als 2, downloadt en er een backup van maakt. Anders is je aankoop voorgoed verdwenen.

Minecraft: Story Mode laat dan ook de nadelen van onze digitale toekomst zien. Waar je een ouderwetse cartridge of DVD, mits niet beschadigd, altijd kunt blijven spelen kan een digitale game zomaar verdwijnen. Een digitale game is dan ook nooit echt jouw eigendom. Je koopt enkel een licentie die jou het recht geeft om de game te spelen. Hierdoor kan een uitgever of digitale winkel de game verwijderen wanneer ze maar willen. 

Minecraft: Story Mode is enkel het laatste slachtoffer, en zover dat niet al is gebeurd, zullen andere Telltale games hoogstwaarschijnlijk ook snel volgen. Iets om misschien rekening mee te houden de volgende keer dat je een game digitaal aanschaft.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch