Menu Premium

Minecraft is 176 miljoen keer verkocht

Froukje Planken 21/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Minecraft mag inmiddels een oude game zijn (en voor sommigen misschien een gepasseerd station), de game is nog steeds een fenomeen. Dat is te zien in de cijfers: Minecraft is 176 miljoen keer verkocht sinds het zijn debuut maakte op de PC in 2009. Dit werd op hun eigen website onthuld door Saxs Persson, creatief directeur. Het betreft de verkoop van exemplaren op alle platformen, inclusief de pocket editie op mobiel. De game is in bijna ieder land van de wereld verkocht (zelfs een aantal op Antarctica), voegt Persson toe.

Minecraft Jubileum

Minecraft is inmiddels al sinds 2014 onder de hoede van Microsoft en daar blijft de game het goed doen. Dit jaar wordt het 10-jarig jubileum gevierd en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Er is onder andere een nieuwe map uitgebracht door BlockWorks: een Themapark vol met nostalgie en verborgen geheimen. Daarnaast is een geheel nieuwe Augmented Reality game voor mobiel aangekondigd: Minecraft Earth. Kijk hier voor een trailer van die nieuwe AR game. De mechanics zijn simpel: verken de omgeving om nieuwe blokken of nieuwe mobs te vinden, waarmee je  je eigen wereld kunt creëren. Je kunt vervolgens je overlevingsvaardigheden uittesten en monsters te lijf gaan in de ‘echte’ wereld. 

Controverse rondom ‘Notch’

Eerder werd duidelijk dat maker van de game Marcus ‘Notch’ Persson niet welkom was op het jubileumfeest i.v.m. controversiële uitspraken van zijn kant. Ondanks de controverse rondom de bedenker staat Minecraft nog altijd als een huis. Gezien de verkoopcijfers en de aankomende release van Minecraft Earth zullen Microsoft en Mojang met veel vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.   

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch