Menu Premium

Persson is niet welkom op Minecraft jubileum door haatvolle uitspraken

Hylke Haagsma 30/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Minecraft maker Marcus Persson heeft Minecraft voor 2.5 miljoen dollar verkocht aan Microsoft in 2014. Hij zal echter niet aanwezig zijn op het jubileum van de game vanwege uitspraken en meningen die hij gedeeld heeft. Dit heeft Microsoft recent aangegeven aan Variety.

Kwetsende uitspraken

“Zijn opmerkingen en meningen komen niet overeen met die van Microsoft of Mojang en zijn niet representatief voor  Minecraft”, vertelde een woordvoerder van Microsoft vervolgens aan Variety. De woordvoerder merkte ook op dat Persson niet betrokken is geweest bij “Minecraft” sinds hij in 2014 de studio en de rechten op de game verkocht. Persson was ooit een betrokken lid van de community voor videogamebeheer. Hij heeft zich in toenemende mate verbannen met zijn Twitter-opmerkingen, waaronder transfobe uitspraken en opmerkingen over een ‘heteroseksuele pride-dag’. Daarnaast schreef hij ook dat ‘het ok is om wit te zijn’. Mensen reageerde afkeurend op deze uitspraken. Hierdoor is hij niet welkom tijdens het Mojang-persevenement in Stockholm dat 17 mei plaatsvindt.

Persson hoort niet meer bij Minecraft

Persson heeft ongeveer 3,7 miljoen volgers op Twitter. Een update van het spel vorige maand verwijderde het laden van een schermtekst op “Minecraft” waarin er naar Persson werd verwezen. Microsoft heeft geen commentaar gegeven over het besluit om de referentie vorige maand te verwijderen. “Minecraft” is een baanbrekend videogame geweest. En dat is het nog steeds. Met meer dan 91 miljoen maandelijkse spelers is de game het op één na best verkochte videospel in de geschiedenis, achter ‘Tetris’. “Minecraft” is beschikbaar op alle platformen. Wat vind jij van deze beslissing? En vind je het terecht dat de man hierdoor niet meer mag komen? Laat het ons weten!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch