Menu Premium

Microsoft zegt dat Age of Empires IV geen microtransacties zal hebben

Reilly 17/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je bang was dat de huidige tijden van microtransacties betekent dat Age of Empires IV hier zich ook aan zal branden, dan kun je gerust slapen. Als we Microsoft namelijk op hun blauwe ogen mogen geloven zal het nieuwste deel in de klassieke serie geen microtransacties hebben.

Verdienmodel

Het is natuurlijk eigenlijk te gek voor woorden dat dit al gezegd moet worden over een game. Toch is de bevestiging wel fijn om te horen. De serie is niet helemaal ongeschonden van het verdienmodel gebleven. Hoewel dit verdienmodel nooit is toegepast bij de “normale” delen, heeft Microsoft wel eenmalig hiervan gebruik gemaakt bij Age of Empires Online. Dit is klaarblijkelijk niet in goede aarde gevallen. Binnen een jaar werd het systeem al afgeschaft. Een jaar later hield de ontwikkeling van het spel op.

In plaats van microtransacties zal Microsoft andere vormen van monetization inzetten. Afgezien natuurlijk van de aanschafprijs (tenzij je het spel speelt binnen Game Pass, waarin hij bij launch beschikbaar zal zijn) is Microsoft ook aan het nadenken over het maken van betaalde DLC en expansies. Dit model is niet nieuw voor de Age of Empires serie. Age of Empires III had bijvoorbeeld de The Asian Dynasties expansie. Deze expansie gaf de speler drie nieuwe bevolkingen om mee te spelen. Koop je Age of Empires II of Age of Empires III tegenwoordig digitaal zul je echter gewoon de complete games krijgen.

Nieuwe content voor Age of Empires II: Definitive Edition

Microsoft lijkt zelfs bezig te zijn om nog nieuwe content te maken voor de onlangs uitgebrachte Age of Empires II: DE. Dit zal echter waarschijnlijk niet nieuwe bevolkingen betreffen. Age of Empires II: DE is onlangs uitgekomen op Steam en de Xbox Game Pass voor PC.

Uiteindelijk zal Microsoft vooral de spelers vragen wat ze graag als nieuwe content willen zien. Het bedrijf zegt zelf ideeën te hebben hiervoor, maar vooral belang te zien in goede communicatie met de spelers.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch