Menu Premium

Bezitters Xbox Game Pass spelen meer (verschillende games)

Jan Johan Beldrok 19/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het systeem waarbij je a la Netflix games kunt spelen is, als we de analisten mogen geloven, de toekomst voor de game-industrie. En misschien ook wel de redding. Steeds minder gamers kopen immers nog full priced spellen en gaan liever voor free-to-play. Dat scheelt bakken geld. Deze ‘neergang’ moet gestopt worden. Er moet een alternatief komen voor de full priced games. PS Now en Xbox Game Pass zouden dat alternatief moeten zijn.

Analyse stats Game Pass-gebruikers zorgt voor hoopgevend nieuws

Althans dat zou je kunnen concluderen als je de speech van ID @ Xbox-leider Agostino Simonetta beluisterede, die hij tijdens de GamesIndustry.biz Investment Summit in Londen hield. Hij presenteerde een aantal hoopgevende cijfers die voortkwamen uit de analyse van de stats van de miljoenen gamers die momenteel gebruik maken van de Game Pass. Zo blijken Game Pass-gebruikers 40% meer games te spelen – en daar horen ook titels buiten de Game Pass-catalogus bij. “Mensen die lid worden van Game Pass zijn veel meer betrokken,” aldus Simonetta. “Natuurlijk hebben ze veel ‘gratis’ spellen om te spelen. Maar het onderzoek geeft aan dat ze ook meer naar winkels gaan en dat ze daar meer spellen kopen dan voorheen.”

Game Pass-leden spelen 30% meer nieuwe genres dan voorheen

Ook interessant en hoopgevend is het gegeven dat de Game Pass-gebruikers een grotere diversiteit aan games uitproberen dan mensen die geen Game Pass bezitten. Maar liefst 91% van de abonnees zegt dat ze een game hebben gespeeld die ze zonder Xbox Game Pass niet zouden proberen. En meer games spelen is een zinsnede die publishers graag horen. Tot slot spelen Game Pass-leden ook 30% meer genres dan voorheen. Ook hier valt opnieuw overduidelijk de conclusie te maken dat gamers dankzij de Game Pass niet meer op het geld letten en daardoor meer uitproberen. En dat is goed nieuws voor de developers die wat meer niche-achtige games maken. Meer gamers dan voorheen zullen dankzij Game Pass geneigd zijn straks hun games uit te proberen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch