Menu Premium

Microsoft wilde ooit Nintendo kopen maar werd vervolgens uitgelachen

Dansky 25/11/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Stel je voor. Het is het jaar 2000. Je komt net uit een meeting met Bill Gates himself die een goede twee uur tegen je heeft staan schreeuwen. Uiteindelijk heb je te horen gekregen dat de woonkamer overwonnen moet worden. En dat het wapen Xbox heet. Je hebt nu een systeem, maar een systeem heeft software nodig. Dus wat doe je? Je gaat op koopjesjacht bij bedrijven. Maar als new kid on the block wordt je niet serieus genomen.

Zonder software is een console een plastic doos

Xbox bestaat 20 jaar vandaag. Om dat te vieren heeft Xbox een virtueel museum gebouwd waarin je rond kan lopen. En in dat museum is nu, na al die jaren, de brief te zien waardoor Microsoft onder luidkeels gelach afdroop bij Nintendo. Want de Xbox was het antwoord van Microsoft op de PlayStation 2. Maar waar Sony games had, had Xbox zelf nog niet iets. Het enige wat ze hadden was hardware, en zonder software is dat een plastic doos. Hoe eenvoudig Xbox in de laatste jaren studio’s heeft gekocht, zo lastig was dit toentertijd.

“Microsoft? Die maken toch computers?”

Helaas is niet de hele brief te zien, er staat een gigantisch groen blok voor, maar in ieder geval is het volgende te lezen:

“Dear Jacqualee, I appreciate you taking the time to try to arrange a meeting with Mr. Takeda and Mr. Yamauchi to discuss a possible strategic partnership between Nintendo and Microsoft on future video game platforms. I understand Mr. Takeda’s concerns about the possible partnership and will try to [niet te lezen] the guidelines that he has requested.”

Hierna gingen Kevin Bachus, hoofd third-party relations, en Bob McBreen, hoofd business development, naar Nintendo toe om de deal te bespreken. Bachus herinnerd dit zich als de dag van gisteren:

“Steve made us go meet with Nintendo to see if they would consider being acquired. They just laughed their asses off. Like, imagine an hour of somebody just laughing at you. That was kind of how that meeting went.”

Al met al een niet erg succesvolle business trip. Maar het was voor Microsoft niet het einde. Zij maakte een geweldige slag met een kleine developer genaamd Bungie. En we weten allemaal wat dat heeft gebracht. Tegenwoordig wordt Microsoft niet zomaar weggelachen, kijk maar naar de aankoop van Bethesda. Maar het gelach van Nintendo zal in de donkere achterkamertjes van het Microsoft geheugen nog zachtjes klinken.

Microsoft brief

Microsoft brief

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch