Menu Premium

Microsoft vraagt toestemming voor fusie met ZeniMax Media

Dansky 02/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft een verzoek ingediend bij de Europese Commissie. Ze hebben het er maar druk mee, daar in Brussel. Vorige week moesten ze nog wat vinden over de Joy-con drift. Deze week moeten ze een 7.5 miljard deal goedkeuren. Dit is niet zo maar eventjes het afvinken van een lijstje. Hier moet goed naar gekeken worden wil de vrije markt niet in het geding komen.

Microsoft moet akkoord vragen om vrije markt te waarborgen

Dat Microsoft akkoord vraagt is iets wat nodig is bij zo’n grote aankoop als ZeniMax Media. In Europa bestaat er een interne markt. Dit heb je vast wel eens op school gehad. Deze markt kenmerkt zich door vrij verkeer van goederen en diensten. Daarnaast bestaat er ook zoiets als mededinging. Binnen de interne markt mag mededinging niet in gevaar komen; anders loopt de interne markt gevaar. De aankoop van ZeniMax Media door Microsoft kan een enorme invloed hebben op de mededinging van andere game developers binnen de Europese vrije markt. Dit is dan weer een onderdeel van de Europese concentratie verordening welke er dus voor moet zorgen dat de mededinging niet in gevaar komt.

Of de Europese Commissie ja zegt, horen we voor 5 maart

De uitkomst van de aanvraag komt vrij snel; voor 5 maart moet er beslist worden. Normaal gesproken wordt hier wel langer de tijd voor gegeven. Waarom deze beslissing zo snel gemaakt moet worden is niet bekend. In feite kan er met de deal het volgende gebeuren:

  • Akkoord zonder voorwaarden;
  • Akkoord met een aantal voorwaarden;
  • Een onderzoek naar de consequenties van deze overname;

De kans is groot dat er, gezien de korte tijd, een onderzoek wordt gestart naar de consequenties van deze overname. Een overname beoordelen van deze gigantische proporties kost tijd en moeite. Helemaal als de interne markt van Europa, één van de essenties van de Unie, op het spel staat.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch