Menu Premium

Microsoft wil Discord kopen voor een slordige 10 miljard dollar

JeffreyHage 23/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Amerikaanse software gigant Microsoft wil chat en community platform Discord kopen. Dat meldt Kotaku. Het bedrag wat met de deal gemoeid is gaat over zo’n slordige 10 miljard (!!!) dollar. Naar verluidt zijn er nog andere bedrijven in de running om Discord te kopen, maar welke dat zijn is niet bekendgemaakt. De koop van Discord komt Microsoft goed uit. Met een chat community die over meerdere platforms wordt uitgesmeerd krijgt Microsoft een sterke online positie in handen.

Microsoft op een gekke spending spree

Microsoft heeft overduidelijk spaargeld wat het wil uitgeven. Na de koop van Bethesda hebben de Amerikanen nu hun zinnen gezet op chat en community app Discord. Het is nog helemaal niet zeker dat deze koop ook daadwerkelijk door gaat. Zo hebben eerder Epic (maker van Fortnite) en Amazon ook al geprobeerd om de chat app te kopen. Deze pogingen liepen uiteindelijk op niets uit. Deze nieuwe poging van Microsoft gaat gepaard met biedingen van een aantal andere bedrijven. Welke volgens Kotaku: ‘Op weinig handen te tellen zijn’.

Koop verleidelijk, maar allesbehalve zeker

Het goede nieuws voor gamers is dat Discord zelf in een reactie heeft gezegd dat de kans groter is dat ze zelf naar de beurs gaan, dan dat ze zich verkopen aan een investeerder. Microsoft moet dus echt met iets heel speciaals komen om Discord ervan te overtuigen dat zij de juiste partij zijn. De reden dat Microsoft Discord wil kopen ligt overigens vrij voor de hand: Discord wordt gebruikt door zo’n beetje iedereen die met gamen en streamen te maken heeft. Het is een perfecte manier om makkelijk met je vrienden te connecten. Als Microsoft dit in handen krijgt mogen ze het hele medium naar zich toetrekken, waardoor het wellicht goedkoper wordt voor Xbox en PC gebruikers, maar waarbij je met je PlayStation, Switch of Mobile moet gaan betalen. Voorlopig is het echter nog lang niet zover, maar het is wel interessant om te blijven volgen!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch