Menu Premium

Bethesda is bijna van Xbox na goedkeuring aankoop door Europese Commissie

JeffreyHage 08/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dankzij het goedkeuren van de aankoop van ZeniMax Media door de Europese Commissie is Bethesda een grote stap dichterbij om Xbox first-party developer te worden. ZeniMax Media is de overkoepelende organisatie van Bethesda. De koop moest nog goedgekeurd worden door de EU vanwege de grootte van de organisatie. Als een organisatie door een aankoop te groot wordt, een soort van monopolie positie krijgt, dan kan de EU tegen stemmen. Dat is dus niet het geval.

Wat betekent dit?

Zoals gezegd is ZeniMax Media de overkoepelende organisatie van Bethesda games. Microsoft heeft – om Bethesda te bemachtigen – de hele organisatie nodig. Aangezien ZeniMax Media een groot bedrijf is, moet Microsoft toestemming krijgen van de Europese Commissie om het bedrijf te kopen. Nu de koop is toegestaan, is het logisch dat de banden tussen Microsoft en Bethesda steeds hechter worden. Microsoft heeft al gezegd dat de eerdere Bethesda titels (zoals o.a. Starfield) binnenkort naar de Game Pass komen. Wordt het daarbij gelaten door Microsoft? Waarschijnlijk niet. De studio heeft in een reactie al medegedeeld dat er meer game-studio’s gekocht gaan worden.

Wordt Bethesda Xbox only

Met de aankoop van die gamestudio’s lijkt het duidelijk wat Microsoft wil. Meer exclusiviteit voor de Xbox creëren, zodat er meer gamers met de console aan de slag gaan. Dankzij deze deal bestaat de mogelijkheid dus dat je binnenkort alleen nog maar een Fallout of Elder Scrolls game voor je Xbox of PC kunt kopen. In de tussentijd blijft de community van de Xbox Game Pass alleen maar groeien. Zo telt de Microsoft service op het moment van schrijven alweer 18 miljoen subscribers. Wat als Microsoft door blijft gaan met geld smijten alleen nog maar blijft stijgen. Het is in ieder geval duidelijk dat de EU voor deze deal geen stokje gaat steken. Of dat bij de toekomstige deals ook het geval zal zijn, bekijkt de EU dan wel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch