Menu Premium

Europese Commissie opgeroepen om wat te doen aan Joy-con drift

Dansky 28/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Europese Commissie is opgeroepen door de BEUC, European Union Consumer Organisation, om iets te doen aan het leed dat Joy-con drift heet. Volgens de BEUC verkoopt Nintendo al jaren een foutief product en breken zij hiermee met Europese wetgeving. De BEUC vraagt daarnaast aan de Europese Commissie om nationale autoriteiten in te schakelen om in de desbetreffende landen een onderzoek in te zetten naar Nintendo.

Joy-con drift is al jaren een probleem

Het probleem van Joy-con drift is helemaal niets nieuws. Menig Nintendo liefhebber en Switch fan zal er last van hebben gehad. In juli 2019 schreven wij al over dit probleem. Gelukkig ging Nintendo, de goeierikken die ze zijn, toen al aan de slag met het probleem. Men kon de Joy-cons zonder kosten opsturen naar Nintendo. Deze werden, ook buiten de garantieperiode, gewoon gerepareerd. Geen enkel probleem voor Nintendo maar het was ook toen al dweilen met de kraan open.

BEUC is het zat en vraagt om actie

In de brief aan de Europese Commissie is te lezen dat:

“BEUC and its members are very concerned about Nintendo continuing to sell a product that was continuously reported to Nintendo and in the media by consumers as failing prematurely.”

Om Nintendo een halt toe te roepen vraagt de BEUC vervolgens om de volgende acties te ondernemen, als Europese Unie, tegen Nintendo:

  • call on the national authorities to investigate Nintendo’s practices in their countries
  • launch a coordinated enforcement action and issue a joint position
  • and until then, to repair this product for free and properly inform consumers about the limited lifespan of the Joy-Con controllers.

Hiermee wil de BEUC waarborgen dat de gamers die last hebben van Joy-con drift naar Nintendo kunnen blijven stappen om de Joy-con drift te laten repareren. Gelukkig doet Nintendo dit, naar ons weten, in Nederland nog steeds. Daarnaast wil de BEUC hiermee ook Nintendo dwingen om hun design van de Joy-con te veranderen om het probleem te voorkomen. Verder gaat de brief in op technische specificaties en onderzoeken.

Nintendo geeft schuld toe maar verandert niks

Nintendo is zich gelukkig wel bewust van het probleem met de Joy-cons. Vorig jaar juni verontschuldigde Nintendo President Furukawa zich nog voor de Joy-con problemen.

Maar verder werd er niks aan gedaan. Het laatste nieuws over de Joy-con drift, en een mogelijke oplossing, komt van Doug Bowser, wat een naam, die in een interview met Polygon het volgende los laat over de drift:

“And then, what I will say, as we look at our repair cycles, we’re always looking at what is being sent in and for what reasons, and understanding that better. And without going into any details, it always gives us an opportunity to make improvements as we go forward.”

Geen toezegging dat het probleem ooit opgelost gaat worden maar wel dat er naar het probleem gekeken wordt. Maar met kijken los je niks op. En als Nintendo niet ondergesneeuwd wil worden met groepsvorderingen vanuit alle hoeken van de wereld zullen ze het probleem bij de wortel aan moeten pakken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch