Menu Premium

Microsoft start een Europees publishing-team

Gamekings Redactie 29/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we kijken naar de grote studio’s die AAA-titels maken, komen de meeste uit de Verenigde Staten. De meeste game-uitgeverijen komen óók uit datzelfde land en zo ook Microsoft. Het van oorsprong Amerikaanse, maar nu wereldwijd gevestigde bedrijf gaat nu de horizon verbreden wat games uitgeven betreft. Microsoft start een Europees publishing-team, waardoor er meer aandacht besteed moet worden aan talent uit Europa.

Veel games die dit najaar uitkomen, zijn allemaal van Amerikaanse hand. De Call of Duty-serie en bijvoorbeeld Titanfall komen uit de Verenigde Staten. Dat wil niet zeggen dat we in Europa geen talentvolle ontwikkelaars hebben, want ook hier komen veel grote projecten vandaan. Denk aan de Assassin’s Creed-franchise, die van het Franse Ubisoft komt. En Grand Theft Auto V wordt óók door Europeanen ontwikkeld, want Rockstar North is toch wel degelijk gelegen in Schotland. Niet te vergeten Battlefield 4, dat door het Zweedse DICE gemaakt wordt. Ook in eigen land hebben we talent, want zoals niet vaak genoeg benadrukt kan worden, zijn we aardig trots dat Guerrilla Games met hun Killzone-franchise uit Nederland komt. Ook kleinere studio’s als Vlambeer en Abstraction Games maken ondertussen aardig naam in de game-industrie.

Microsoft lijkt in te zien dat niet alleen Amerikanen games kunnen maken, want ze willen meer aandacht gaan besteden aan Europa. Uiteraard zijn indiegames compleet in opkomst nu, maar het Europese publishing-team van Microsoft gaat zich meer richten op AAA-titels. Denk bijvoorbeeld aan titels van het formaat Quantic Dream-games als Beyond: Two Souls. Deze wordt door Sony uitgegeven en dus onder Microsoft’s neus weggekaapt, maar dat wel het type game waar Microsoft zich meer op wil gaan richten.

Of dit betekent dat we nog meer Hollands trots gaan zien op de Xbox 360 of Xbox One is natuurlijk nog niet zeker, maar het is sowieso goed dat er ingezien wordt dat je voor creativiteit wel degelijk bij ons Europeanen moet zijn. We zullen zien hoe het gaat uitpakken!

Microsoft start een Europees publishing-team

Microsoft start een Europees publishing-team

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch