Menu Premium

Microsoft laat ontwikkelaars niet meer betalen voor patches

Karim Shehata 27/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je een Xbox 360 bezit en die console op dit moment aan het internet hebt hangen, zul je zien dat je favoriete game soms wordt voorzien van een patch. Zoals bekend, is dit om games goed draaiende te houden door irritante bugs op te lossen of wat dingen aan te passen voor bijvoorbeeld de balans tussen de wapens. Wat je misschien niet weet is dat Microsoft op de Xbox 360 hiervoor geld vraagt aan de ontwikkelaar. Volgens ontwikkelaar Double Fine kostte het updaten van een game in 2012 nog zo’n 40.000 dollar. Het bedrijf achter de Xbox 360 en de toekomstige Xbox One heeft eens flink in de spiegel gekeken en is tot de conclusie gekomen dat dit niet meer van deze tijd is, want Microsoft laat ontwikkelaars niet meer betalen voor patches.

Microsoft heeft dat eerder dit jaar stilletjes doorgevoerd, waardoor de studio’s zelf het nieuws langzamerhand naar buiten brengen. In het verleden kregen ontwikkelaars één update gratis per game, maar nu hoeven de mensen die onze games maken niet langer meer de portemonnee te trekken voor het oppoetsen van een game. Het duizelingwekkende bedrag gold voor de retail games, maar ook voor games op Xbox Live Arcade.

De Amerikaanse gigant vroeg dit hoge bedrag voor het patchen van games om de kwaliteit van de updates hoog te houden. Als er geld betaald moet worden voor de verbetering van jouw game, steek je daar natuurlijk al je tijd en moeite in. Op het moment dat je een foutieve update hebt uitgebracht, moest je in het verleden vanzelfsprekend het bedrag nog een keer betalen voor een nieuwe patch. Omdat platformen zoals bijvoorbeeld Steam dit geld niet vragen, was het zaak voor Microsoft om (ook) dit beleid terug te draaien.

Vooral voor de doorsnee indie-ontwikkelaar lijkt dit goed nieuws, want de meeste indie-projecten komen uit een eigen spaarvarkentje. Hoewel de Kickstarter projecten tegenwoordig uit de grond schieten en bijna aan de bomen beginnen te groeien, is het toch goed nieuws dat het gemiddelde loterijbedrag wat eerder betaalt moest worden voor een reguliere patch vanaf nu in de games zelf gestoken kan worden.

Microsoft laat ontwikkelaars niet meer betalen voor patches

Microsoft laat ontwikkelaars niet meer betalen voor patches

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch