Menu Premium

‘Microsoft kondigt Xbox games voor PC aan op E3 2019’

Hylke Haagsma 27/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Phil Spencer, de grote baas bij Xbox heeft eerder toegegeven dat het bedrijf nog grote stappen te maken heeft op Windows voor de PC gamers. De Microsoft Store is niet echt super, de Xbox party chat en game management op de PC werkt nog niet echt lekker. Er valt nog genoeg winst te behalen! Het begint er op te lijken dat de E3 het moment gaat zijn waarop we de beloofde verbeteringen zullen gaan zien!

Microsoft store

In een interview met PC Gamer, geeft Spencer aan dat Microsoft het een prioriteit vind om de store op te knappen voor de spelers. “First priority is delivering a new Store experience for games that factors in all of our learnings from past challenges on the PC”, aldus Spencer. Onderdeel van het probleem is dat Microsoft’s eigen first-party games allemaal alleen door de Windows Store worden verkocht.. dit in plaats van ook op Steam, of ergens anders. Dit is Spencer niet van plan om snel te veranderen maar hij zegt wel dat hij binnenkort met meer details komt wat betreft de plannen.

E3 2019

Dit lijkt dan waarschijnlijk deze E3 te gaan worden. “At E3 this year, and throughout 2019, you’ll begin to see where we’ve been investing to deliver across Store, services, in Windows and in great games”, zegt Spencer. “It’s just the beginning.” De E3 lijkt sowieso een interessante te gaan worden, want los van PC gaming zou het zomaar eens kunnen zijn dat Microsoft zijn nieuwe consoles er uit de doeken doet. Het zou dan gaan om een premium console en een goedkopere versie.

Interessante updates

Er zijn sowieso interessante veranderingen in de maak. De software gigant is een aantal nieuwe game installeer veranderingen aan het testen die in de Windows 10 update van April zullen zitten. Volgens Thurrot zouden de veranderingen onder andere nieuwe services en drivers moeten bevatten die ervoor zouden zorgen dat je Xbox games op Windows 10 zou moeten kunnen installeren. Dit zou de PC gamers ook dichter bij de Xbox gamers moeten brengen.

Hoe kijken jullie tegen Microsoft en PC gaming aan? Is de Microsoft Store iets wat je regelmatig gebruikt? Of hou je het toch liever bij Steam en speel je de games van Microsoft liever op je Xbox? Laat het ons vooral even weten in de comments hieronder.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch