Menu Premium

Microsoft kondigt next-gen console aan: Xbox Series X

Reilly 13/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo! Microsoft dropt even een bom op de Game Awards 2019. Uit het niets kwam Phil Spencer het podium op om de naam van de nieuwe Xbox bekend te maken: Xbox Series X. En daarnaast ook nog eens een reveal van hoe het apparaat eruit gaat zien.

Xbox Series X

Phil heeft niet lang op het podium gestaan, dus heel veel details weten we nog niet. Wel gaf hij duidelijk aan dat dit de nieuwe console gaat worden…Maar zou het woord “series” betekenen dat het misschien om verschillende edities gaat? Tenslotte weten we al dat er waarschijnlijk weer een duurdere (krachtigere) console komt en een goedkopere maar zwakkere console. Waarschijnlijk dat dit dus de console is die voorheen bekend stond als Project Scarlett.

In ieder geval hebben we ook een plaatje van het apparaat. Bij deze:

Xbox Series X

Xbox Series X

Hmm…lijkt meer op een PC dan een console, of niet? Maar goed, consoles zijn tegenwoordig natuurlijk ook eigenlijk steeds meer small-factors PCs aan het worden. Misschien dat er simpelweg ruimte nodig is om de – naar geruchten – super krachtige componenten enigszins koel te kunnen houden.

De Xbox Series X moet volgend jaar te koop zijn. Nu maar hopen dat Microsoft dit keer wel ons landje belangrijk genoeg acht om ook daadwerkelijk voorraad te hebben liggen hier!

Senua’s Saga: Hellblade II

Naast de aankondiging van de console, gaf Phil Spencer ons ook een trailer voor een nieuwe game van Ninja Theory. Het gaat om een vervolg op de originele Hellblade: Senua’s Sacrifice. De beelden hieronder zijn allemaal in-engine, maar helaas geen gameplay. Niettemin ziet het er weer super wreed uit!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch