Menu Premium

Microsoft is erg in z’n nopjes met de eerste Xbox Series X previews

Dansky 28/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan mogen we en masse aan de slag met de Xbox Series X. Maar sommige partijen, zoals previewers, hebben de krachtigste console al in hun handen gehad. Zo ook natuurlijk wijzelf. Afgelopen dinsdag kwam de top van Microsoft bij elkaar en die zijn, na de previews, erg in hun nopjes.

Xbox Series X goed ontvangen door previewers

Er waren al genoeg leaks te zien voordat het embargo eraf ging. Op Youtube waren er bijvoorbeeld weken geleden al unboxing videos te zien. Dit is onvermijdelijk. En qua PR is dit natuurlijk niet echt een probleem. Als Microsoft wil je natuurlijk dat er wel beelden te zien zijn van unboxing, games en wat je nieuwe console allemaal kan.

Het is allemaal leuk en aardig dat de Xbox Series X wordt uitgepakt, maar werkt de console eigenlijk wel naar behoren? Hoe zit het met het geluid? Om dit soort vragen op voorhand te beantwoorden heeft Microsoft weken geleden al een aantal consoles naar de grote game- en techwebsites gestuurd. Ars Technica, IGN, The Verge, Gamespot zijn er maar een aantal van. En zij prijzen de Series X voor, voornamelijk, de stilte van de console en de Quick Resume optie. En Microsoft, en met name CEO Staya Nadella, is om deze reden dan ook erg in zijn nopjes. Want goede previews betekend meer vraag.

Goede previews brengt meer vraag, maar waar is het aanbod?

Gelukkig zag Microsoft de bui ook al hangen en brengt meer Xbox Series X op de markt op 10 november. Of deze dan ook pre-ordered kunnen worden is nog onbekend en daar zal je dus op maar één manier achter kunnen komen: naar de winkel gaan of online bestellen op 10 november. Gezien de gigantische run op consoles toen de pre-orders open gingen op 22 september is dit erg fijn nieuws om te horen als potentieel Series X eigenaar. En de games? Die zijn ook al bekend. In totaal zijn er 20 ‘nieuwe’ games die onderdeel zijn van de launch line-up. Exclusief de duizenden backwards compatibel games die je van oudere generaties kan spelen natuurlijk.

Over twee weken is het zover: dan komt de volgende generatie consoles ein-de-lijk beschikbaar. Natuurlijk rest ons nu nog de vraag: Playstation 5 of Xbox Series X?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch