Menu Premium

Microsoft heeft nieuwe features van Xbox Smartglass bekend gemaakt

Karim Shehata 06/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

“Laten we het eens hebben over iets waar die klompendragers wel wat aan hebben”, moet Microsoft gedacht hebben. Die openingszin kan objectief gerechtvaardigd worden, want wanneer we moeten opsommen aan welke functionaliteiten en services we helemaal niets hebben in Nederland, maar die de Xbox One wel biedt, ben ik voorlopig nog niet uitgeschreven. Als een kers op de taart, die toch een vervelende nasmaak begon te krijgen, werd de Xbox One bij ons natuurlijk uitgesteld. Laten we het vanaf nu dan ook alleen nog maar hebben over dingen waar we wel wat aan hebben: Microsoft heeft nieuwe features van Xbox Smartglass bekend gemaakt.

Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt op haar eigen website, door middel van een intern interview met de Xbox Live General Manager, Ron Pessner. Hij begint met het uitleggen wat Xbox Smartglass voor de nieuwe console van Microsoft eigenlijk is: ”Xbox One Smartglass is een gratis applicatie die je download op je smartphone, tablet of Windows 8-laptop. Je kunt bijvoorbeeld het volume van je televisie aanpassen met Xbox Smartglass, maar natuurlijk ook door video’s, muziek en games bladeren. Verder zijn we in onderhandeling met onze partners om enkele coole ervaringen te ontwikkelen.”

Hoewel de nieuwswaarde van de vorige alinea te betwisten valt, weten we nu wel dat de huidige Xbox Smartglass-app geen update zal ontvangen wanneer de Xbox One in de winkels komt te liggen. Het gaat hier namelijk om een aparte applicatie, zodat Xbox 360-bezitters nog altijd met de huidige Smartglass-variant aan de slag kunnen. Xbox One Smartglass verschijnt eind dit jaar op Windows 8, Windows Phone 8, iOS en Android.

Verder komen we er door het interne interview achter dat Smartglass voor de Xbox One ongeveer drie en een half keer sneller is dan dat de huidige service op dit moment is op de Xbox 360. Met een goede internetverbinding kun je binnen vier seconden al verbinding hebben tussen de Xbox One en je telefoon of tablet.

Ook leren we dat Dead Rising 3 gebruik maakt van Xbox One Smartglass. In de game draag je een telefoon bij je en die valt straks te besturen met de geheel vernieuwde applicatie van Microsoft. Op de vraag of Smartglass ook als een extra controller gebruikt kan worden, reageerde Pessner niet erg duidelijk. “Er zijn scenario’s waarbij Smartglass controle neemt van bepaalde delen in een game”, aldus Pessner. Of we zitten te wachten op touch-besturing, terwijl we een controller in de buurt hebben liggen, valt dan natuurlijk ook te betwijfelen.

Het is mogelijk om de app ook te gebruiken wanneer je niet thuis bent, waardoor je dus geen gebruik kunt maken van de Xbox One. Buitenshuis kun je door middel van Smartglass berichten ontvangen, versturen en ‘in touch’ blijven met de ervaring. Ook kun je de Game DVR-clips bekijken die je alleen of samen met vrienden hebt gemaakt.

Dat was een redelijke waslijst aan features. Echt nieuw zijn ze misschien niet allemaal, maar de Smartglass-app waar de Xbox 360 het mee moet doen, is op z’n zachtst gezegd aardig kaal. Wat vinden jullie van deze verbeteringen aan Xbox Smartglass?

Microsoft heeft nieuwe features van Xbox Smartglass bekend gemaakt

Microsoft heeft nieuwe features van Xbox Smartglass bekend gemaakt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch