Menu Premium

Microsoft druk bezig met slecht reagerende Y-knop Xbox controller

JeffreyHage 08/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben jij klaar met die matige responsiveness van de Xbox Series controller? Dan is er goed nieuws! Microsoft is bezig met een oplossing voor het probleem. Vier maanden na de release van de controller gaat Microsoft actief op zoek naar een oplossing. Een woordvoerder: “We are aware some players may be experiencing unresponsiveness with their new Xbox Wireless Controllers and our teams are actively working on a solution.”

De controller

Gaming ingewijde ‘SK Lee’ beschrijft het in dit artikel als volgt. “They bought the controller as an upgrade from their Logitech F310, but say “the unresponsive Y button is a dealbreaker.” Aangezien de controller door Lee meest gebruikt wordt voor FIFA op Xbox en PC, is de responsiveness niet te hachelen. Zo kan je op PC geen goede steekbal meer geven op je centrale spits vanuit een counter. Een belangrijke zet in ieder potje voetbal, zo ook virtueel. SK Lee doet daar nog een schepje bovenop: “The controller consistently failed me several times in a 15-minute game,” aldus Lee. Lee heeft hierop maar besloten om zijn oude Logitech controller te gebruiken.

Het probleem

Probleem is dat je met de nieuwe controller simpelweg niet kan voelen hoeveel kracht je gebruikt. Wat met een krachtgevoelige game als FIFA natuurlijk zeer vervelend is. SK Lee vertelt dat de X en A knop ook niet best werken. Maar deze zijn nog lang niet zo erg als de Y knop. Een échte oplossing voor het probleem heeft Microsoft op dit moment nog niet. “For the best experience, we encourage customers to visit Xbox Support for assistance.” Als je dus last blijft houden van je controller kun je contact opnemen met Xbox Support voor assistentie. Ons advies voor de tussentijd? Plug lekker die oude controller er weer in als je hem nog hebt liggen. Die werkt ook op de Series. Benieuwd naar een geschiedenisles over de Xbox controller? Neem dan hier een kijkje!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch