Menu Premium
Loading...

De Xbox controller: van The Duke naar de Xbox Elite

04/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn volop bezig met de X-week en daarin kan een item over de Xbox controllers natuurlijk niet ontbreken. Van de allereerste, The Duke, t/m de huidige Xbox controllers. Koos en JJ  gaan ze in dit item voor het merendeel langslopen, en bespreken vooral The Duke en de ontwikkeling van de Xbox controller.

The Duke: het begin van de Xbox controller

The Duke was namelijk de allereerste controller van Xbox en was de enige manier om te kunnen spelen op de allereerste Xbox console. Hij is nogal groot, ligt zeker als je kleine handen hebt nogal onhandig in je handen en heeft de knoppen op een behoorlijk aparte manier gepositioneerd. Het merendeel van de knoppen op de Duke zijn ook aanwezig op de huidige en zo succesvolle xbox controllers. Het grote verschil is dat de response en de ligging in de handen nu een stuk beter is. De functionaliteit is dus ongeveer hetzelfde gebleven (paar knoppen zijn verdwenen), maar de rest is sindsdien grondig aangepast en verbetert. Voor de echte liefhebbers: het is mogelijk om met deze controller te spelen op de Xbox One en PC. Sinds 30 april 2018, mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met Hyperkin.

De opvolger

Is de Xbox S controller. Het verschil was ten eerste de grootte van de controller. Hij lag beter in de hand, de controller was minder breed waardoor de response ook al een stuk beter werd. Daarnaast waren er ook wat dingen verandert aan de positie van de knoppen. Zo werd het bekende kleurrijke vierkantje geïntroduceerd, werden twee andere buttons (zwart en wit) naar onderen verplaatst en werden de twee knoppen onderin (beter bekend als de home en back buttons) naar linksonder verplaatst. Later, bij de 360 controller (volgens velen de beste controller), zou de laatste wijziging weer ongedaan worden gemaakt en zouden de witte en zwarte buttons (eerst rechtsboven, daarna rechtsonder) helemaal verdwijnen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch