Menu Premium

Metro: Last Light is in de basis hetzelfde op de PC en Xbox 360

Gamekings Redactie 12/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Metro: Last Light is in de basis hetzelfde op de PC en Xbox 360. Het vervolg op de game Metro 2033 gaat geen drastische verschillen hebben tussen de platformen. Sterker nog volgens THQ’s hoofd van globale communicatie, Huw Beynon, is de Xbox 360 versie gelijk aan de PC versie van de post-apocalyptische first-person shooter.

Het gebrek aan verschil zit volgens Beynon vooral in de gameplay, physics, het dynamische licht en de AI. “We hebben de game aan jullie laten zien op een PC met gebruik van een Xbox controller, maar er is absoluut geen gameplay verschil tussen de platformen.”

“Je hebt, in de essentie, een identieke gameplay ervaring”, aldus Benyon. Natuurlijk ligt het verschil tussen platformen vaak in de graphics en de voorkeur van de gamer zelf. Het is toch handig om te weten dat als het er op aan komt het je geen koppijn gaat bezorgen om te moeten kiezen waar je de game voor gaat halen.

“Er zijn natuurlijk dingen die we op de PC kunnen doen, gewoon omdat dit een studio is waar een hardware limiet wordt gegeven en we deze verder uitbreiden en over dit limiet heen proberen te gaan. Hogere resolutie, net wat hogere framerates, nieuwe mooiere belichting en effecten met graphics. Wat er ook mogelijk is om uit de laatste generatie graphic cards voor de PC te halen. Maar alle fundamenten – dynamisch licht, physics en AI – alles dat materieel impact op de game heeft is identiek op alle platformen.”

Volgens Beynon is de game een van de beter uitziende titels voor de Xbox 360 en heeft het team achter Last Light, ontwikkelaar 4A Games, grote verbeteringen gemaakt bij het creëren van omgevingen. De releasedatum voor de shooter staat nu op maart 2013 op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Is dit een game voor jou, of speel jij het liever nog even safe in een minder apocalyptische setting?

Metro: Last Light is in de basis hetzelfde op de PC en Xbox 360

Metro: Last Light is in de basis hetzelfde op de PC en Xbox 360

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch