Menu Premium

Merendeel gamers heeft nog niet gekozen tussen de Xbox One en PS4

Karim Shehata 06/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat er harder aan toe dan ooit: de strijd tussen Sony en Microsoft, wat betreft gaming-consoles. Het eerstgenoemde Japanse bedrijf, dat vandaag overigens bekend maakte haar releasedatum van de PlayStation 4 voor Japan op 9 september aanstaande aan te kondigen, lijkt een streepje voor te hebben op het vlaggenschip van Microsoft. Een Amerikaanse elektronicabeurs, waar een onderzoek werd gehouden onder de bezoekers, wijst echter wat anders uit: het merendeel gamers heeft nog niet gekozen tussen de Xbox One en PS4.

Wanneer we dieper in de cijfers van het onderzoek duiken, zien we dat 86 procent van de gamers nog helemaal geen beslissing heeft gemaakt tussen de Xbox One en de PlayStation 4. Hoewel het vermoeden heerst dat, vooral door de pr-blunders van Microsoft, Sony een streepje voor heeft met haar console, willen de meeste gamers eerst zelf kunnen spelen met beide apparaten, voordat ze een keuze maken.

Toch kan Sony tevreden zijn met het onderzoek. Hoewel de eerder genoemde 86 procent eerst aan de gang wilt met beide next-gen consoles totdat zij tot aanschaf overgaan, heeft 73 procent een voorkeur voor de PlayStation 4. De uitslag zal waarschijnlijk zeer positief klinken in de oren van Microsoft, maar dezelfde cijfers wijzen dus ook uit dat het Amerikaanse-bedrijf nog een zeer lange weg te gaan heeft. Of alle wegen naar Rome leiden is dus nog altijd niet zeker, maar dit onderzoek geeft de weg die Microsoft heeft ingeslagen in ieder geval hoop.

Tot slot beweert 93 procent van de mensen die meeden aan het onderzoek, dat zij ‘hardcore-gamers’ zijn. Het betreft hier overigens een Amerikaans onderzoek, waardoor het zomaar zou kunnen zijn dat de rest van de wereld er compleet anders over denkt.

Merendeel gamers heeft nog niet gekozen tussen de Xbox One en PS4

Merendeel gamers heeft nog niet gekozen tussen de Xbox One en PS4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch