Menu Premium

(Mede)Geestelijk vader Gears of War weg bij The Coalition

Jan Johan Beldrok 06/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het
Het is momenteel even totaal ‘silly season’ in de game-industrie. Nadat eerder deze week big shot Dan Houser aankondigde dat hij weg ging bij Rockstar, is het nu de beurt aan een andere grote naam om op te stappen. Rod Fergusson, samen met Cliff Bleszinski verantwoordelijk voor Gears of War en dus de Gears-franchise, stopt opeens bij developer The Coalition. Anders dan bij Houser hangt Rod de PC niet aan de wilgen, maar verkast hij naar Blizzard.  Vanaf volgende maand geeft hij daar leiding aan de teams die bezig zijn met de Diablo-franchise. En wat ons betreft kan Blizzard wel een beetje leiding en sturing gebruiken. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Rod Fergusson is niet zo maar iemand

Het vertrek van Fergusson is een gevoelige tik voor Xbox. Het bedrijf was de laatste tijd nu juist zo veel talenten aan het aantrekken in plaats van kwijt te raken. Fergusson is een echte veteraan. Hij heeft gewerkt aan franchises als Half-Life, BioShock en Microsoft Train Simulator. Maar het meest bekend werd hij door zijn werk aan de Gears of War-franchise. Fergusson is betrokken geweest bij elke Gears of War-titel sinds de serie in 2006 begon. In 2014 nam hij de leiding over The Coalition – de studio die door Microsoft is belast met de afhandeling van de Gears of War-franchise. In april komt deze studio met Gears Tactics.

Cliffy B doet al open sollicitatie voor nieuwe Gears of War

Wie gaat Fergusson nu vervangen? Niemand weet het. Good old Cliffy B. was er al als de kippen bij om een open sollicitatie te doen. Of zoals hij in zijn tweet meldde, ‘mijn aanbieding om jullie te helpen bij de verdere ontwikkeling van de Gears-franchise staat nog steeds.’ Het is nu aan Matt Booty, de overkoepelende baas van alle studio’s om een keuze te gaan maken. Tip: bel Dan Houser eens…
Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch