Menu Premium

Maximaal drie uur per week gamen voor jongeren in China

Mitchel Hoes 03/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje terug hadden we een artikel geschreven dat games als opium worden beschouwd in China. Het is nu enkele weken verder en China is weer in het nieuws. Dit keer gaan ze een stuk verder. China heeft ingevoerd dat kinderen een maximum aantal uren krijgen dat ze per week mogen gamen. Gamers onder de 18 jaar mogen alleen op vrijdagen, weekenden en feestdagen een uur spelen dat heeft de Chinese regelgever van videogames gezegd.

Maximaal voor drie uur per week gamen

De National Press and Publication Administration vertelde aan het staatspersbureau in Xinhua dat het spelen van  games alleen is toegestaan tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Ook heeft het game ontwikkelaars de opdracht gegeven om te voorkomen dat kinderen buiten deze tijden spelen. Het wordt van ze verwacht dat ze bepaalde beveiliging implementeren zoals dat de game toegang krijgt tot je camera. Eerder deze maand noemde de staatspersbureau online games al spirituele opium’.

Terugkomen op maatregelen die eerder zijn genomen

De inspecties op game ontwikkelaars zullen ook toenemen, om te controleren of de tijdslimieten worden gehandhaafd, aldus de toezichthouder. Eerdere regels hadden het online gamen van kinderen beperkt tot 90 minuten per dag, oplopend tot drie uur op feestdagen. De vermindering weerspiegelt een al lang bestaand bezorgdheid over de impact van het overmatig gamen op jongeren.

Een maand voorafgaand aan de laatste beperkingen, beweerde een artikel dat werd gepubliceerd door de door de staat gerunde Economic Information Daily dat veel tieners verslaafd waren geraakt aan online gamen en dat het een negatieve invloed op hen had. Het artikel leidde tot aanzienlijke waardedalingen van aandelen in enkele van China’s grootste game ontwikkelaars. In juli kondigde Tencent aan dat ze een gezichtsherkenning uitrollen bij aankomende patches van hun games in China. Dit doen ze om te voorkomen dat kinderen tussen 22:00 en 08:00 uur spelen.

Wat is jouw mening over deze extreme maatregelen?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch