Menu Premium

Mavericks: Proving Grounds gaat niet door

Dansky 31/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De ontwikkeling van de battle royale shooter Mavericks: Proving Grounds, het ambitieuze project van Automaton Games, is gestopt.

Automaton Games

Automaton Games, bekend van de horror survival game Deceit, heeft vandaag op de website laten weten dat zij in administration zijn. Dit betekent dat een derde partij de zaken overneemt van de huidige directie. Hierdoor krijgt het bedrijf tijd en, financiƫle, ruimte om een nieuw plan te trekken wat betreft hun financiƫn en hoe het bedrijf nu verder wilt. De reden voor dit sombere nieuws is dat de studio te weinig geld heeft om de ontwikkeling van de game voort te zetten.

Battle royale XXL

Vorige jaar februari kondigde Automaton Games de naam van hun nieuwe game aan: Mavericks: Proving Grounds. Het spel zou de schaal en economie van een MMO, de progressie en customisation van een RPG en de skill van een FPS combineren. De battle royale zou bestaan uit twee onderdelen: exploration en survival. Bij exploration krijg je 30 minuten de tijd om de map te onderzoeken en objectives te halen. Tijdens deze fase kan je onbeperkt respawnen en de game in en uit stappen. Vervolgens is daar de survival fase. Tijdens deze fase respawn je niet waardoor het een battle royale game wordt zoals wij die kennen. De battle royale zou met 400 man gespeeld kunnen worden.

Dat de ontwikkeling van Mavericks: Proving Grounds stopt komt als een schok voor alle gamers die geld hebben neergelegd om founder te zijn omdat nog geen zes dagen geleden de game nog aankondigde dat zij in de alpha stage was.

Proving grounds voor Automaton Games

Op dit moment is er nog niet veel bekend over wat er nu gaat gebeuren. Dat Automaton Games in administration is betekend niet dat alle hoop verloren is. Als Automaton Games met een goed plan komt en de administration kan overtuigen dan hoeft dit niet het einde te zijn voor Mavericks: Proving Grounds.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch