Menu Premium

Master of Orion Remake krijgt nieuwe details

Karen Koch 24/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is de tijd van remakes, remasters en revivals van oude games. Wargaming wilde niet achterblijven met deze trend en besloot om een oude favoriet opnieuw het leven in te blazen. Het resultaat hiervan? Master of Orion krijgt een remake, en daar zijn nu nieuwe details over bekend!

Het is ondertussen 22 jaar geleden dat Master of Orion verscheen. De game werd toentertijd met lovende woorden ontvangen en gehuldigd als een van de klassiekers van het 4X-genre. Hierbij draait alles om explore, expand, exploit en extermite: kortom, zorg ervoor dat jij bovenaan staat en dat al je competitie nergens meer staat. De turn based strategy-game krijgt nu in een nieuwe generatie gamers de kans om zijn naam waar te maken. Wargaming besloot afgelopen maand bekend te maken dat Master of Orion een remake zou krijgen.

Als je een remake maakt, moet je natuurlijk wel de oude game eer aandoen. Wargaming is zich hier ook extreem bewust van. Ze willen ervoor zorgen dat ze niet alleen de oude Master of Orion terughalen, maar ook dat de afgelopen 20 jaar van ontwikkelingen in de game terug te zien zullen zijn. Hiervoor zijn ze met de originele ontwikkelaars in discussie gegaan en ze hebben hierdoor een aantal nieuwe details aan de game toegevoegd. Ze willen natuurlijk ook dat de game lekker afsteekt tegen de rest van het genre, zodat hij goed opvalt. Hier zorgen ze voor door het grote plaatje altijd overzichtelijk te houden zodat je zonder problemen je empire kan opbouwen. Daarnaast zullen ze voor de remake ook aan de verschillende rassen sleutelen: hiervoor moeten alle rassen wel vanuit een specifieke hoek benaderd worden. Elk ras krijgt een eigen, unieke AI, zodat je tijdens het spelen ook het idee hebt dat je écht met verschillende groepen te maken hebt. Over modden willen ze nog niet veel kwijt, maar als het mogelijk is, zullen ze hier ook naar kijken.

Hebben jij deze game vroeger gespeeld, of is dit nog van voor jouw tijd? Een ding is zeker, er zullen een hele hoop oudere gamers blij zijn met dit nieuws.

Bron: PCGamer

Master of Orion Remake krijgt nieuwe details

Master of Orion Remake krijgt nieuwe details

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch