Menu Premium

Mario Kart 8 komt naar de Wii U

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Yay! Blije Nintendo iconen, irritante power-ups en… onvoorspelbare races. Onze verwachtingen worden bevestigd, want Mario Kart 8 komt naar de Wii U. We kregen tijdens de Nintendo E3 2013 Direct de allereerste gameplaybeelden te zien.

Onze beste Satoru Iwata brengt ons het blijde nieuws. De achtste versie van een alom geliefde party-race game komt in kleurrijk HD naar de Wii U. Op het eerste gezicht doet de game op esthetisch vlak erg denken aan Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS, maar in de gameplay trailer zien we toch wat aardige verrassingen. Naast de reeds bestaande kart transformaties, zoals een onderwater kart en hangglider, bevat Mario Kart 8 anti-zwaartekracht karts. Lekker belangrijk, denk je misschien. Maar Nintendo heeft een extra dimensie toegevoegd aan de tracks, de derde dimensie. Nu is het mogelijk door met je anti-zwaartekracht kart verticale weggedeelten te bedwingen, en dat ziet er duizelingwekkend leuk uit.

Terug van weg geweest zijn de (hate it or love it) motoren die in Mario Kart Wii de meningen verdeelden, en ze zijn er om te blijven. Hopelijk lukt het Nintendo om de gameplay goed uit te balanceren, aangezien daarover aardig werd geklaagd.

In de gameplay trailer komen ook allerlei bekende thema tracks voorbij. Zo zien we beelden van een Luigi’s Mansion track en een track rondom Peach Castle. Mario Kart 8 zal tevens Nintendo Miiverse implementatie kennen, waarmee je online met andere spelers kunt strijden en tips kunt delen. Zo krijgt de online social media community van Nintendo een lekkere boost.

Maak je borst maar nat, want er staat je in de lente van 2014 heel wat klassieke frustrerende, spannende en euforische Mario Kart actie te wachten. Dus we moeten nog wel een jaartje geduld hebben.

Mario Kart 8 komt naar de Wii U

Mario Kart 8 komt naar de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch