Menu Premium

Mafia studio zoekt mensen voor geheim triple A project

Gamekings Redactie 01/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mafia studio zoekt mensen voor geheim triple A project, zo wordt duidelijk uit een vacature op Gamasutra. Heb je altijd al een baantje geambieerd als koffiejongen bij een grote studio? Dan kun je verder kijken, want er worden zwaargewichten gezocht. Wat een senior game-engine programmeur, vfx artiest, senior producer en een lead mission designer zijn, mag je zelf er op naslaan, maar het volstaat om te concluderen dat je de weg moet kennen in de industrie.

Goed, wat misschien wel interessant voor je is, is dat al dit talent wordt ingeschakeld voor een “top secret, onaangekondigd en super interessant project”, dat “de volgende AAA titel van de studio” zou moeten worden. Speculerend over wat voor project dit dan zal zijn, komen we natuurlijk al snel op het volgende deel in de Mafia-franchise.

Vroeg in augustus kwam Eurogamer.cz met de onthulling dat Mafia 3 in ontwikkeling was als launch-title voor de volgende generatie consoles, de Xbox 720 en PlayStation 4. Door de studio zelf is op dit gerucht altijd met radiostilte gereageerd, dus beschouw dit vooral niet als een vaststaand feit.

Maar voor een studio die weinig andere titels op zijn CV heeft staan, zou het een logische keuze zijn, next-gen of niet. Of de volgende Top Spin in het AAA-segment mag worden geschaard, en dus ook een reëele mogelijkheid is, laten we aan jou over. Achter deurtje drie schuilt natuurlijk altijd de kans op een geheel nieuwe IP.

We zullen het moeten afwachten. Ondanks dat veel gamers het tweede Mafia-deel minder vonden dan het eerste deel, waren de meesten wel tevreden. Zij zullen een derde deel dan ook zeker verwelkomen, en reikhalsend naar een aankondiging uitkijken.

Sowieso zijn uitgebreide sandbox-games een schaars goed geworden. Rockstar heeft simpelweg de lat dermate hoog gelegd dat maar weinig studio’s er nog aan beginnnen, omdat de gamer niks minder dan grootsheid verwacht in dit genre. En die grootsheid vraagt een flink budget. Daarom is het fijn dat er serieuze alternatieven zijn, waarvan Mafia er absoluut één is.

De vraag aan jou waar je zelf op hoopt? Zit je vooral te wachten op een nieuwe Mafia of wil je de studio wel een hele nieuwe IP tot leven zien brengen? Of, last but not least, sla je liever een net iets ronder balletje tegen Federer in een nieuwe tennisgame? We’re not here to judge.

Mafia studio zoekt mensen voor geheim triple A project

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch