Menu Premium

Lollig doen in de game-industrie: 1 april grappen op een rij

Joquai Hooff 02/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Elk jaar komt het moment dat we de eerste dag van april bereiken. En dan gaan we opeens met zijn alleen schijtlollig doen. Ook grote en kleine gamebedrijven doen daar aan mee in een poging hun fans te vermaken en de media te verwarren. We hadden met de Coronacrisis op een hoogetpunt verwacht dat eigenlijk niemand de lolbroek gng uithangen, maar sommige partijen waagden zich er toch aan. Minder dan voorheen, dat wel. We hebben de meest in het oog springende ‘april fools jokes’ op een rij gezet. En gekeken of we er om konden lachen.

Google eyes, sneeuw en reusachtige katten. Lachen toch…

Alles is grappiger met googly eyes. Althans dat dacht Blizzard. Op 1 april gaven ze elke held in Overwatch googly eyes gegeven. Want zeg nou zelf, een hamster in een zwaarbewapende mech-bal met googly ogen, dat pis je toch op zeker in je boxer… Rockstar games kwam ietwat subtieler uit de hoek. Zij zorgden er voor dat het op 1 april sneeuwde in GTA online en RDR 2. Misschien niet echt een overduidelijke 1 april, maar ze vielen er wel door op. En dat is exact de reden waarom mensen het doen. Dan Guild Wars 2, de MMO-RPG game van Arenanet. Op 1 april hadden ze overal op de map gigantische katten geplaatst. En bij het inloggen van de game krijg je een potion die, als je hem drinkt,  allemaal kleine katten om je heen doen verschijnen. We weten niet precies waarom dit ook maar iets te maken heeft met 1 April, maar er kunnen wat ons betreft nooit genoeg katten in een spel.

Zelf nog iets gezien

Zoals we al zeiden, hield de industrie zich waarschijnlijk door het Coronavirus in. Want al te veel grappen vonden we niet. En al helemaal niet van het niveautje ‘dijen kletsen’. Maar wie weet hebben we wat gemist? Heb je zelf nog leuke 1 april dingen in games gezien? Zet ze vooral in de comments neer. Wie doen we het dan alsnog in de broek…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch