Menu Premium
Loading...

Warcraft 3 Reforged Review: kopen, budgetbak of slopen?

05/02/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na 18 jaar komt Blizzard eindelijk met een remaster van de geliefde RTS Warcraft 3. Lukt het Blizzard om de magie van het origineel terug te brengen met deze Reforged editie of is het enkel een snelle cashgrab waar eigenlijk niemand iets aan heeft? Ga er maar even lekker voor zitten, want dit wordt leuk.

Blizzcon 2018 was slechte 1 april grap

Al jaren lang gingen er geruchten de rondte over de komst van een nieuwe Diablo en een nieuwe Warcraft game. Het zou op Blizzcon 2018 worden aangekondigd. En dat hebben we geweten. Mobile game Diablo Immortals werd erg fijn ontvangen door de bezoekers van Blizzcon en er was geen enkel spoor van Warcraft IV te vinden. … Het begint er op te lijken dat heel Blizzcon 2018 toch meer een soort van 1 april grap was.

Warcraft 3 Reforged: What the fuck is hier aan de hand?

Maar goed, inmiddels is er nog steeds geen nieuwe Warcraft, maar wel de Reforged editie van deel 3.  En daar hadden we ook best veel zin in. Deel 3 was vet en Blizzard beloofde veel. Vernieuwde cutscenes, soepeler gameplay en een echt eerbetoon aan de oude kraker. Boris en Skate, twee verstokte Warcraft III-spelers, gingen dus met plezier aan de slag. Plezier dat echter vrij snel weer verdween. Want waar waren de uren aan nieuwe CGI? Waarom stotterde de game de hele tijd en zat het vol met bugs? Waarom zag het spel er slechter uit dan de oude editie. Oftewel: “what the fuck'”.

Boris en Skate zijn woest…

Je voelt hem nu al een beetje aankomen. Boris en Skate zijn niet echt blij met de game. En je weet hoe dat gaat bij Gamekings. We zijn vooral gamers. En als we dus teleurgesteld zijn, dan laten we dat net als de gamers weten. Geen fluwelen handschoentjes. Geen wetenschappelijk benadering. Als iets kut is dan is het kut. En het neppe is, terug gaan naar de originele game is niet meer mogelijk. Blizzard heeft er voor gekozen om de oude game door te patchen naar de nieuwe launcher waardoor ook alle oude community games niet meer te spelen zijn. Ook dat is niet bepaald fraai. Net als de game. Zet je maar schrap voor een old scool harde review.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch