Menu Premium

Lionhead Studios sluit deuren, Fable Legends geannuleerd

Karim Shehata 07/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms komt nieuws recht uit de lucht vallen, zonder dat je het echt aan voelt komen. Alhoewel de ontwikkeling van Fable Legends redelijk lang begon te duren en de open bèta van deze game recentelijk nog is uitgesteld naar de lente van dit jaar, weten we nu dat het er helemaal niet meer van gaat komen. Lionhead Studios sluit namelijk de deuren, wat betekent dat Fable Legends is geannuleerd.

“Na een lange tijd hebben we besloten om de ontwikkeling van Fable Legends stop te zetten,” begint Hanno Lemke, general manager bij Microsoft Studios Europe. “Op het moment zijn we in gesprek met de medewerkers over het sluiten van Lionhead Studios in Groot-Brittannië.” De sluiting van de studio is nog niet officieel, omdat het in het Engelstalige land bij wet verplicht is om een overlegperiode van 30 dagen te hebben. In die periode kan er bijvoorbeeld naar een nieuwe baan worden gezocht door de huidige medewerkers, iets waar Microsoft later in het statement mee bezig zegt te zijn. “Daarnaast sluiten we de deuren van Press Play Studios in Denemarken en stoppen we met de ontwikkeling van Project Knoxville.” Press Play Studios was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Max: The Curse of Brotherhood.

Onduidelijk is echter waarom deze ontwikkelstudio’s precies sluiten. In het statement dat Microsoft naar buiten heeft gebracht, is in ieder geval niet echt een reden te vinden. Wel geeft Microsoft aan dat het de medewerkers gaat proberen onder te brengen bij andere Microsoft-studio’s of andere ontwikkelaars binnen de industrie. Ook wil de Xbox-maker duidelijk aangeven dat het niet de passie heeft verloren voor creativiteit en dat hier nog erg veel plek voor is bij Microsoft. Onder andere een nieuwe IP als Sea of Thieves wordt daarbij genoemd.

Fable Legends zal het daglicht dus nooit in al z’n volledigheid zien. Keek jij uit naar deze game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Xbox

Lionhead Studios sluit deuren, Fable Legends geannuleerd

Lionhead Studios sluit deuren, Fable Legends geannuleerd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch