Menu Premium

Launch Red Dead Redemption 2 op de PC loopt niet bepaald soepel

Jan Johan Beldrok 06/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds gisteren kunnen gamers aan de slag met de PC-versie van de prachtige game Red Dead Redemption 2.  Iets waar veel PC-fanatics erg naar uitkeken. En toegegeven, de beelden die developer Rockstar de afgelopen tijd vrijgaf van PC-gameplay zagen er gruwelijk uit. Red Dead Redemption 2 op de consoles was al een feest voor het oog, dus kun je nagaan hoe asociaal de PC-versie kan zijn… als je hem tenminste kunt opstarten. Want de launch van Red Dead Redemption 2 liep niet bepaald soepel en dreef veel PC-gamers tot wanhoop.

Het wemelt van de bugs

Het fraaie cowboyavontuur van Arthur Morgan draait namelijk niet echt soepel op de PC’s van veel gamers. En als het nu één bepaalde bug betreft, dan valt daar mee te leven. Een oplossing is immers dan zo gevonden. Maar als we op social media en websites kijken, dan komt er een shitload aan zeer uiteenlopende problemen aan de orde. Sommige spelers worden geplaagd door FPS-drops, bij sommigen bevriest de CPU-spike en stottert het beeld of wordt een grafische kaart niet herkent, bij sommigen loopt de game vast of doet de gebruikers interface niet wat hij zou moeten doen en anderen zijn niet eens in staat om het spel op te starten. En tot die laatste categorie behoren wij. En ja, qua specs vallen we ruim binnen de door Rockstar geadviseerde normen.

Bugs zijn buitengewoon democratisch

Het meest bizarre is dat al deze problemen niet ‘specs-gebonden’ zijn. Red Dead Redemption 2 is een zware game. Maar de problemen maken geen onderscheid tussen gamers met een monsterbak en zij met desktops en notebooks die net binnen de aanbevolen systeemeisen vallen. Dat is dan wel weer netjes van Rockstar. Ze geven iedereen dezelfde ervaring…

Eerste patch verhelpt opstartproblemen

Tot nu toe heeft Rockstar één patch uitgebracht die vooral de opstart problemen oplost. Maar vele andere nasty zaken blijven tot nog steeds in de game opduiken. Gamers proberen daarom via social media of kanalen als Reddit zelf oplossingen voor de vele bugs te vinden. Wat laat zien hoe graag men dit spel van Rockstar wil spelen. Bij veel andere games had iedereen het spel onmiddellijk geboycot.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch