Menu Premium

Krijgen we vanwege schaarste chips in 2022 een ‘nieuwe’ PS5?

JeffreyHage 07/05/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony wil de PS5 hoe dan ook bij je krijgen. Het bedrijf maakt daarvoor mogelijk een rigoureuze beslissing, door vanaf 2022 over te stappen naar een nieuw hardware design. AMD gaat volgens de Taiwanese website Digitimes het stokje overnemen, waardoor er meer PS5 consoles kunnen worden gemaakt. Aan de buitenkant van de console wil Sony niets doen, enkel aan de binnenkant en alles om zoveel mogelijk consoles te maken. De vraag is alleen: gaat dit ook lukken? En komt er geen scheefgroei tussen AMD en Intel gebruikers?

Sony’s CFO dropte het nieuws zelf

Sony’s CFO Hiroki Totoki heeft dit nieuws zelf in een investor call de wereld in geholpen. Het bedrijf is hard aan het nadenken over hoe het ’t tekort aan PS5’s kan oplossen. Nu komen daar – naast het opschalen van de eigen productie – nog meer zaken bij. Zoals het op zoek gaan naar een nieuwe, secundaire producent van de console, óf het kiezen van eenzelfde console, maar dan met andere hardware. “For example, we could find maybe a secondary resource, or by changing the design we could cope,” aldus Totoki. Voor nu maakt de PS5 vooralsnog gebruik van Intel processoren en grafische kaarten. Als het bedrijf switcht naar AMD hoopt het dit probleem te omzeilen, wat op zichzelf uiteraard een slimme zet is. Nu dit nieuws wereldkundig is, ligt het voor de hand dat de concurrentie dit ook gaat doen. De PS5 is namelijk bij lange na niet het enige product wat last heeft van een chiptekort. Daarnaast kan dit ook de community gaan verdelen als kopers wellicht een voorkeur hebben voor een bepaalde techniek. Of dit ook daadwerkelijk zo uit gaat pakken, is voorlopig nog niet te zeggen.

De PS5 zonder nieuwe hardware doet het goed

Als we de cijfers van Sony mogen geloven doet de PS5 het goed. Wereldwijd is de console ongekend succesvol en verbrak de console zelfs het oude verkooprecord van de PS4 nipt. Aan vraag is er daarnaast ook geen gebrek, maar het leveren van de console blijkt nog steeds een probleem. En PlayStation houdt zichzelf (logischerwijs) ook op de vlakte over wanneer er wel nieuwe consoles verwacht mogen worden. “It will get better every month throughout 2021,” aldus CEO Jim Ryan. “The pace of the improvement in the supply chain will gather throughout the course of the year, so by the time we get to the second half of [2021], you’re going to be seeing really decent numbers indeed.”

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch